Συνεχίζεται η περιοδική έκθεση για «Το παιχνίδι στην Αμβρακία»

on .

PAIXNIDIA AMBRAKIA

• Με μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά του κοινού συνεχίζεται η νέα περιοδική έκθεση με τίτλο «Το παιχνίδι στην Αμβρακία. Αθύρματα για παιχνιδίσματα», που φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας. 

Η έκθεση περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικά παιχνίδια από την Αμβρακία, ορισμένα από τα οποία εκτίθενται για πρώτη φορά. Αφορούν όχι μόνο τα παιδιά αλλά και τους ενήλικες, σκιαγραφώντας δραστηριότητες που άπτονται της καθημερινότητας των κατοίκων διαφόρων ηλικιακών ομάδων στην αρχαία πόλη και σχετίζονται άμεσα με την ψυχαγωγία αλλά και τη διαπαιδαγώγηση. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, μέσα από αυτή τη μουσειακή εμπειρία γίνεται αντιληπτή η διαχρονικότητα του παιχνιδιού, η οποία ενισχύεται από τη δυνατότητα που έχουν οι μικροί και μεγάλοι φίλοι να παίξουν με τα αντίγραφα των αρχαίων παιχνιδιών, που υπάρχουν στον χώρο.

Η έκθεση είναι επισκέψιμη για το κοινό κατά το ωράριο λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας, καθημερινά 8:30-15:30, εκτός Τρίτης, με διάρκεια έως τον ερχόμενο Δεκέμβριο.