Προσωπικότητες των Γραμμάτων βραβεύει η «Λυρική Παμβώτις»

on .

IOANNINA APOPSH NHSAKI

• Αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή είναι η 14η Λυρική Παμβώτις που θα διεξαχθεί σήμερα, Τετάρτη και ώρα 8 μ.μ. στους χώρους του Μουσείου Επαναστατικής Περιόδου - Αλή Πασάς, στο Νησί Ιωαννίνων.

Μετά τους χαιρετισμούς και τις προσφωνήσεις, το πρόγραμμα της 14ης Λυρικής Παμβώτιδας περιλαμβάνει αρχικά την απόδοση τιμών σε πρόσωπα των Γραμμάτων, των Τεχνών και του Πολιτισμού. 

Ο Κωνσταντίνος Μπουραντάς, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων - Συγγραφέας, θα τιμηθεί για την προσφορά του στην Ιατρική Επιστήμη, στα Γράμματα και στον Πολιτισμό. Η παρουσίασή του θα γίνει από τον ταμία του Δ.Σ. της ΕΛΣΗ Σπύρο Εργολάβο.

Επίσης, θα τιμηθεί ο Στέφανος Κωλέττας, Εκπαιδευτικός - Συγγραφέας, για την προσφορά του στα Γράμματα και στον Πολιτισμό. Η παρουσίασή του θα γίνει από το μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΣΗ, Αλέκο Φαρμάκη.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης περιλαμβάνει την Έκθεση της Επιτροπής Αξιολόγησης Ποιημάτων του Πανελληνίου Διαγωνισμού 2022 της Εταιρίας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου από την πρόεδρο της Επιτροπής Αγλαΐα Κωστοπούλου.

Το πρώτο βραβείο του Πανελληνίου Διαγωνισμού θα δοθεί στον Παναγιώτη Κουμπούρα, το δεύτερο στην Ελένη Παπαθανασοπούλου και το τρίτο στην Πατρούλα Χαρακτηνιώτη. Ο Α’ Έπαινος θα δοθεί στον Βασίλειο Καπράλο, ο Β’ Έπαινος στον Γεώργιο Κανάκη και ο Γ’ Έπαινος στον Ιωάννη Παναγιωτόπουλο. 

Η Οργανωτική Επιτροπή

Η 14η «Λυρική Παμβώτις» αποτελείται από μία τετραμελή τιμητική Οργανωτική Επιτροπή. Αυτή την συγκροτούν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου Παναγιώτης Τσαμάτος, η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών Ελένη Ακονίδου και ο Διευθυντής του Μουσείου Φώτης Ραπακούσης.

Συντονιστής του προγράμματος θα είναι ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Λ.Σ.Η. Χάρης Λεοντάρης, ενώ δωροθέτες ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, η Εταιρία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου και το Ίδρυμα Βορειοηπειρωτικών Ερευνών.