Μουσικό αντάμωμα καλλιτεχνών παραδοσιακής μουσικής Ηπείρου

on .

ANTAMOMA MONODENDRI

• Mία συναυλία αυθεντικής Ηπειρώτικης μουσικής θα δοθεί την Τετάρτη, 10 Αυγούστου, ώρα 20:30, στο υπαίθριο θέατρο «Άγγελος Κίτσος» στο Μονοδένδρι Ζαγορίου με πρωτοβουλία του Διεθνούς Κέντρου Ηπειρωτικής Μουσικής (ΔΙΚΗΜ) και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Δήμο Ζαγορίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κήπων Ζαγορίου «Η Μπάγια».

Πρόκειται για ένα αντάμωμα 30 νέων οργανοπαικτών και 20 τραγουδιστών που θα συμπεριλάβει σκοπούς και τραγούδια 16 ιδιωμάτων ολόκληρης της Ηπείρου και πολυφωνικά τραγούδια από την ιδιαίτερη μουσική παράδοση του Πωγωνίου. Στόχος του ΔΙΚΗΜ είναι, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η διάσωση, διατήρηση και συνέχεια της παραδοσιακής μουσικής, και για αυτόν το λόγο, στηρίζει τη συμμετοχή νέων σε ηλικία μουσικών,  μερικοί από τους οποίους είναι μέλη των μεγαλύτερων μουσικών οικογενειών του τόπου μας, που όλα αυτά τα χρόνια διατήρησαν με σεβασμό και μεράκι την μουσική ιστορία μας. 

Η συναυλία οργανώνεται με σκοπό την παρουσίαση στο κοινό μια μοναδική συλλογή από 92 τραγούδια που ηχογραφήθηκαν τον Απρίλιο του 2022 από τους ίδιους καλλιτέχνες.