Διήμερο Αντάμωμα στον Γυφτόκαμπο Ζαγορίου

on .

SARAKATSANAIOI AFISA 2 8 22

• Στη Σαρακατσάνικη Στάνη, ψηλά, στον Γυφτόκαμπο Ζαγορίου, θα ανταμώσουν φέτος για 41η χρονιά οι Σαρακατσαναίοι της Ηπείρου, προκειμένου να γλεντήσουν και να αναβιώσουν ήθη, έθιμα και παραδόσεις αιώνων. 

Το φετινό Αντάμωμα θα λάβει χώρα το διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου. Τη διοργάνωση έχει η Αδελφότητα Σαρακατσαναίων Ηπείρου, με συνδιοργανωτή την ΠΕΔ Ηπείρου. Το πρόγραμμα για αύριο, Παρασκευή περιλαμβάνει Σαρακατσάνικο γλέντι σε συνεργασία με το Σύλλογο Σαρακατσαναίων Φοιτητών Θεσσαλονίκης «Ο Λεπενιώτης» και ώρα έναρξης τις 21.00.

Μεθαύριο, Σάββατο και ώρα 20.00 θα τελεστεί Εσπερινός στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου και στις 21.00 θα ξεκινήσει το γιορτινό πρόγραμμα με καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο της Αδελφότητας Σαρακατσαναίων Ηπείρου Κων/νο Τάγκα. Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί και απονομές πλακετών. Στη συνέχεια θα λάβει χώρα δρώμενο με θέμα «Το ράψιμο του Φλάμπουρα» και οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με Σαρακατσάνικους χορούς από τα τμήματα της Αδελφότητας και των Συλλόγων Σαρακατσαναίων Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, καθώς και από εκείνο των Φοιτητών Θεσσαλονίκης. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με παραδοσιακό Σαρακατσάνικο γλέντι. Κλαρίνο Αλέξανδρος Τσουμάνης. Τραγούδι Νίκος Γιαννακός, Κώστας Γαρέφης, Λάμπρος Παπακώστας και Απόστολος Τιμπλαλέξης. 

Στον χώρο της Σαρακατσάνικης Στάνης θα παρουσιαστεί μέσα στο διήμερο και έκθεση φωτογραφίας από την Αδελφότητα των εν Αθήναις Σαρακατσαναίων Ηπείρου.