«Τα άνθη της καταστροφής» αύριο στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης

on .

TA ANTH THS KATASTROFHS DODONH 2 8 22

• Φόρο τιμής στη μουσική, τα τραγούδια, τον ήχο και τον λόγο της Μικράς Ασίας θα αποτίσουν o τραγουδιστής Γιάννης Διονυσίου και οι ηθοποιοί Δανάη Λουκάκη και Σόλων Τσούνης, τιμώντας την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή.

Mε τη συνοδεία ορχήστρας κλασικών και παραδοσιακών οργάνων και όχημα γνωστά τραγούδια, σε μία νέα ενορχηστρωτική ματιά του Θοδωρή Λεμπέση, θα ταξιδέψουν το κοινό στον «μυθικό» αλλά και στον ιστορικό τόπο της Μικράς Ασίας, μέσα από την μουσική παράσταση «Τα άνθη της καταστροφής», που θα παρουσιαστεί αύριο, Πέμπτη και ώρα 9 μ.μ. στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης.

Οι βασικοί σταθμοί αυτού του ταξιδιού, η ζωή πριν την απελευθέρωση, η απελευθέρωση, η ήττα, η καταστροφή, η προσφυγιά και το ρίζωμα στην Ελλάδα. Ο λόγος εξιστορεί και ζωντανεύει τις «μνήμες» των Μικρασιατών, τα τραγούδια και η μουσική, τα οποία θα αποτελούν το όχημα που θα μεταφέρει ατόφια την αίσθηση της ιστορίας της Μικράς Ασίας, καθώς μπορεί οι Μικρασιάτες να έχασαν τα πάντα στην καταστροφή αλλά τα τραγούδια τους κατάφεραν να τα «φέρουνε» μαζί τους.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ Γενική είσοδος: 10€, Δημότες Δωδώνης: 4€, Άνεργοι δημότες Δωδώνης, ΑΜΕΑ & παιδιά έως 10 ετών: Ελεύθερη είσοδος 1. Ηλεκτρονικά στο: https://www.ticketservices.gr/el/festival-dodonis/ 2. Από το φυσικό κατάστημα Βιβλιοπωλείο Αναγνώστης 3. Από την είσοδο του Αρχαιολογικού χώρου