Ξεκινάει το κύριο «μενού» του 6ου Φεστιβάλ Δωδώνης

on .

FESTIBAL DODONH SYNENTEYKSH

• Έπειτα από το εντυπωσιακό άνοιγμα της «αυλαίας» με τη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Νέων της Βοστώνης πριν από ένα μήνα, ξεκινάει σήμερα ο βασικός «κορμός» των εκδηλώσεων του 6ου Φεστιβάλ Δωδώνης που αποτελεί τη μεγαλύτερη φετινή πολιτιστική διοργάνωση στην περιοχή μας. 

Βασικός χώρος φιλοξενίας δράσεων του Φεστιβάλ είναι αυτός της αρχαίας Δωδώνης, όμως παράλληλες εκδηλώσεις του θα γίνουν επίσης στη Λίμνη Βιρού στη Βουλιάστα και στις Πηγές του Αχέροντα στο Σιστρούνι.

Ανοιχτή πρόσκληση

Οι διοργανωτές και χορηγοί του Φεστιβάλ απηύθυναν χθες ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής του κόσμου σ’ αυτό, με τον Δήμαρχο Δωδώνης Χρήστο Ντακαλέτση να κάνει λόγο για «τη γιορτή της ανεμπόδιστης συμμετοχής στα καλλιτεχνικά δρώμενα, τη γιορτή της συμμετοχικότητας, τη γιορτή της από κοινού ψυχαγωγίας και δημιουργίας». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «πρωταρχικό μας μέλημα παραμένει, ήδη από το 2017, η ενεργοποίηση και η συμμετοχή του πολίτη στα πολιτιστικά δρώμενα, η ενίσχυση του τουρισμού και μέσω αυτού της τοπικής οικονομίας, η ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου κι εν τέλει η βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου».

Σημαντικός αρωγός στην προσπάθεια επίτευξης του Φεστιβάλ είναι η Βουλή των Ελλήνων, καθώς με την έγκριση επιχορήγησης και την παροχή της αιγίδας της, το ενισχύει ουσιαστικά, για δεύτερη χρονιά,  ενώ ειδική αναφορά έκανε ο κ. Ντακαλέτσης στους μεγάλους Χορηγούς του 6ου Φεστιβάλ Δωδώνης, τις εταιρείες ΒΙΚΟΣ και Energean αλλά και την Τράπεζα Ηπείρου.

Οι χορηγοί

Στο μήνυμα του εκπροσώπου της εταιρείας ΒΙΚΟΣ Κωνσταντίνου Σεπετά που ανέγνωσε ο Δήμαρχος, αναφέρεται πως η βιομηχανία με μεγάλη χαρά στηρίζει για μια ακόμα χρονιά το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός, του οποίου η καρδιά βρίσκεται στην Ήπειρο αλλά η εμβέλειά του φτάνει σε όλο τον κόσμο.

Εκ μέρους της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, ο Εντεταλμένος Εκτελεστικός Σύμβουλος Βασίλης Τσουκανέλης ανέφερε πως «στόχος μας είναι να στεκόμαστε δίπλα στην τοπική κοινωνία, ενισχύοντας πρωτοβουλίες που προβάλλουν τον πολιτισμό της Ηπείρου. Δηλώνουμε παρόντες στην ενεργή επανεκκίνηση της πολιτιστικής δραστηριότητας, μετά και την κατάργηση των μέτρων περιορισμού που έπληξαν τους καλλιτέχνες της χώρας».

Τέλος, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Energean Σωτήρης Χιωτάκης, παρόντος και του αντιπροέδρου της Εταιρείας Ντίνου Νικολάου, χαρακτήρισε τιμή για την εταιρεία να ανήκει στους υποστηρικτές – μεγάλους χορηγούς του Φεστιβάλ Δωδώνης, το οποίο, όπως τόνισε, έχει εξελιχθεί σε κάτι που διαφημίζει με τον καλύτερο τρόπο την Ήπειρο και την πολιτιστική φυσιογνωμία της Ηπείρου, αναδεικνύοντας παράλληλα και αυτή την επιβλητική περιοχή μαγευτικού κάλλους που δημιουργεί τη μέθεξη σε όποιον βρίσκεται στη Δωδώνη. 

Το πρόγραμμα

Με την πολυαναμενόμενη καλοκαιρινή συναυλία του δημοφιλούς Γιάννη Χαρούλη, ο οποίος  έρχεται στον αρχαιολογικό χώρο Δωδώνης με την υπόσχεση να μοιραστεί με το κοινό τραγούδια, μουσικές και χαρές, όπως μόνο αυτός και οι μουσικοί του ξέρουν, ξεκινάει σήμερα, Τετάρτη το βασικό «μενού» του 6ου Φεστιβάλ Δωδώνης. Οι πόρτες ανοίγουν στις 8 μ.μ. Ώρα έναρξης: 9 μ.μ.. Γενική είσοδος: 15 ευρώ, Εκπτωτικό: 12 ευρώ, Δημότες Δωδώνης & παιδιά έως 10 ετών: Ελεύθερη είσοδος.

Το Σάββατο, 30 Ιουλίου το Εθνικό Θέατρο θα παρουσιάσει στην αρχαία Δωδώνη τη «Μήδεια» του Μποστ σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού. Γενική είσοδος: 15 ευρώ, Δημότες Δωδώνης: 4 ευρώ, Άνεργοι δημότες Δωδώνης, ΑΜΕΑ & παιδιά έως 10 ετών: Ελεύθερη είσοδος.

Την Δευτέρα, 1 Αυγούστου το Φεστιβάλ μεταφέρεται στις Πηγές Αχέροντα (Σιστρούνι) με συναυλία των Μπάμπη Τσέρτου και Νάντιας Καραγιάννη. Είσοδος ελεύθερη.

Στις 4 του μήνα επιστρέφει στο αρχαίο Θέατρο Δωδώνης με την επετειακή παράσταση για τη Μικρασία «Τα άνθη της καταστροφής». Φόρο τιμής στη μουσική, τα τραγούδια, τον ήχο και τον λόγο της Μικράς Ασίας θα αποτίσουν o τραγουδιστής Γιάννης Διονυσίου και οι ηθοποιοί Δανάη Λουκάκη και Σόλων Τσούνης. Γενική είσοδος: 10 ευρώ, Δημότες Δωδώνης: 4 ευρώ, Άνεργοι δημότες Δωδώνης, ΑΜΕΑ & παιδιά έως 10 ετών: Ελεύθερη είσοδος.

 Στις 5 Αυγούστου το Φεστιβάλ πάει στη Λίμνη Βιρού (Πηγές Λούρου – Βουλιάστα), όπου οι Encardia θα δώσουν συναυλία (είσοδος ελεύθερη), ενώ στις 6 Αυγούστου θα παρουσιαστεί στο αρχαίο Θέατρο Δωδώνης η «Μήδεια» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια. Γενική είσοδος: 15 ευρώ, Δημότες Δωδώνης: 4 ευρώ, Άνεργοι δημότες Δωδώνης, ΑΜΕΑ & παιδιά έως 10 ετών: Ελεύθερη είσοδος.

Στις 7 και 8 Αυγούστου θα λάβει χώρα στο αρχαίο Στάδιο Δωδώνης η δράση «Picnic Project» με συναυλίες ανερχόμενων καλλιτεχνών και νεανικών μουσικών σχημάτων, καθώς και προβολές ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους, στο ειδικά διαμορφωμένο υπαίθριο θερινό σινεμά. Είσοδος ελεύθερη. Στις 10 Αυγούστου το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θα παρουσιάσει την παράσταση «Αριστοφάνης-Ηρώνδας: contra tempo» στο αρχαίο Θέατρο. Γενική είσοδος: 15 ευρώ, Εκπτωτικό (Φοιτητικό, Ανέργων, 65 ετών και άνω): 10 ευρώ, Δημότες Δωδώνης: 4 ευρώ, Άνεργοι δημότες Δωδώνης, ΑΜΕΑ & παιδιά έως 10 ετών: Ελεύθερη είσοδος.

Τέλος, στις 12 Αυγούστου, βραδιά Πανσελήνου, θα εμφανιστεί στη Δωδώνη ο Ορφέας Περίδης. Ώρα έναρξης: 9 μ.μ.   Άνοιγμα εισόδου: 8 μ.μ.. Είσοδος ελεύθερη.