Μουσική και ποίηση αύριο στο αρχαίο Θέατρο Δωδώνης

on .

DODONH ARXAIA PYLH DENTRO

• Με μελωδίες Μίκη Θεοδωράκη θα πλημμυρίσει το αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης, ενώ παράλληλα θα ακουστεί σ’ αυτό για πρώτη φορά ο «Ύμνος εις το ιερόν και μαντείον Διός Ναΐου και Διώνης» της Δωδωναίας ποιήτριας Γιώτας Παρθενίου. 

Όλα αυτά αύριο, Σάββατο, στο πλαίσιο μεγάλης συναυλίας που θα δοθεί στη Δωδώνης με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας και της Δημοτικής χορωδίας Κέρκυρας «Δημόδοκος» (ώρα έναρξης 9 μ.μ.). 

Τη συναυλία, που τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, διοργανώνουν ο Δήμος Ιωαννιτών, το Πνευματικό κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, η Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας «Παλαιά», η Δημοτική Χορωδία Κέρκυρας «Δημόδοκος», η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και η Εταιρία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνουν ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ και ο Σπύρος Παδοβάς, Πρόεδρος της Φ.Ε.Κ..

Το πρόγραμμα

Πιο συγκεκριμένα, στην αυριανή συναυλία στο Θέατρο Δωδώνης θα παρουσιαστούν τα έργα «Ύμνος εις το ιερόν και μαντείον Διός Ναΐου και Διώνης» σε ποίηση Γιώτας Παρθενίου και σύνθεση Κώστα Λώλη (Σόλο Τενόρος: Φίλιππος Μπουμπάρας) και «Τραγούδι του νεκρού αδελφού» του Μίκη Θεοδωράκη (για την ενότητα των Ελλήνων). Συμμετέχουν: Μαργαρίτα Σιγγενιώτου, μετζοσοπράνο, Γιώργος Άνθης, βαρύτονος, Ζαχαρίας Γερασκλής, σόλο μπουζούκι. Αφηγητής, Χρήστος Μπογδάνος. 

Τη Συμφωνική Ορχήστρα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας και τη Δημοτική χορωδία Κέρκυρας «Δημόδοκος» (μαέστρος Δήμητρα Καλογεροπούλου) διευθύνει ο Αρχιμουσικός Άλκης Μπαλτάς. Ενορχήστρωση: Άλκης Μπαλτάς. Είσοδος ελεύθερη.