«Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» με περιηγήσεις και στα Γιάννενα

on .

KASTRO PYLH 16 2 22

• Στην πανελλαδική δράση του Υπουργείου Πολιτισμού «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2022» συμμετέχει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων με σειρά δράσεων. - Αύριο, Πέμπτη και μεθαύριο, Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί περιήγηση σε επιλεγμένα σημεία του Κάστρου των Ιωαννίνων. Η δραστηριότητα απευθύνεται σε μαθητές της Ε’ και Στ’ Δημοτικού, κατόπιν συνεννόησης με τις σχολικές ομάδες.

Οι μαθητές καλούνται να γνωρίσουν τα κατάλοιπα από τη βυζαντινή περίοδο της ιστορίας της καστροπολιτείας των Ιωαννίνων. Υπεύθυνοι προγράμματος: Μάτα Κορτζή, Δήμητρα Παπαϊωάννου, αρχαιολόγοι. Τηλ. επικοινωνίας: 2651039580 2 Την Κυριακή, 29 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί περιπατητική περιήγηση στο σύγχρονο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων και ειδικότερα στην περιοχή γύρω από τον λόφο Λιθαρίτσια.

Τίτλος της κυριακάτικης δράσης: «Μετασχηματισμοί στην καρδιά της πόλης των Ιωαννίνων».

Σημεία αναφοράς αυτής της περιδιάβασης γίνονται τα οθωμανικά μνημεία της πλατείας Πνευματικού Κέντρου (Τζαμί του Βελή Πασά ή Τσιεκούρ, Μεντρεσές), το Ρολόι, το Δημαρχείο, η Μεραρχία, η Τράπεζα Ελλάδος, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωάννινων, υπαίθριοι χώροι και εικαστικά έργα. Δομείται σε στάσεις σε επιλεγμένα σημεία και ανιχνεύει τη διαχρονία και τον μετασχηματισμό του σύγχρονου κέντρου της πόλης από την Οθωμανική περίοδο έως τον 21ο αιώνα. Η περιήγηση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σημείο συνάντησης: Πλατεία Πνευματικού Κέντρου, ώρα 11:00 Υπεύθυνοι προγράμματος: Σοφία Κίγκα, Ελένη Κοτζαμποπούλου, Νεονίλλη Κούπαρη, αρχαιολόγοι

Τηλ. Επικοινωνίας 2651001067, email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.