Ποιος είναι στις μέρες μας ο ρόλος του εκπαιδευτικού

on .

MHTROPOLH ARGYROKASTROY

• Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Λύκειο "Πνοή Αγάπης" της Μητρόπολης Αργυροκάστρου για την προσωπικότητα και το ρόλο του εκπαιδευτικού στη σύγχρονη εκπαιδευτική πραγματικότητα.

Παρουσία του Μητροπολίτη Δημητρίου, μίλησαν δύο καταξιωμένοι επιστήμονες, ο Σταύρος Μπαλογιάννης, ομότιμος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και τ. διευθυντής της Νευρολογικής Κλινικής ΑΧΕΠΑ και ο Ιωάννη Φύκαρης, αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Την ημερίδα, όπου διατυπώθηκαν χρήσιμα στοιχεία, παρακολούθησαν και εκπαιδευτικοί άλλων σχολείων της Μητρόπολης Αργυροκάστρου. Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Δημήτριος αναφέρθηκε στο όραμα, που έγινε πραγματικότητα, του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου για προσφορά αληθινής παίδευσης στους νέους της Αλβανίας με το καταλληλότερο διδακτικό προσωπικό. Και αυτό αποτελεί συνεχή φροντίδα του κ. Αναστασίου, ο οποίος διαθέτει και χρόνο και κόπο και χρήματα για το σκοπό αυτό.

Ο κ. Φύκαρης, τόνισε, μεταξύ άλλων ότι ο εκπαιδευτικός «οφείλει να λειτουργεί ως ο καθάριος οδοδείκτης, που δεν ταράσσεται στους ανέμους της αβεβαιότητας και της αμφιβολίας», ενώ ο κ. Μπαλογιάννης σημείωσε ότι ο εκπαιδευτικός βοηθάει το μαθητή να βρει την εσωτερική του ενότητα και να δει την αξία του. π. Ηλίας Μάκος