Λαμπρός ο εορτασμός για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων!

on .

TSOYBALAS KATATHESH STEFANI 21 11 2021

• Με λαμπρές εκδηλώσεις εορτάστηκε την Κυριακή η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων σ’ όλη τη χώρα.
Στα Γιάννενα την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κων. Τσουβάλας. Στο πλαίσιο του εορτασμού, παρέστη στην επίσημη δοξολογία η οποία έλαβε χώρα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου και ακολούθως κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Ηρώων Μπιζανομάχων.
Για τον εορτασμό της «Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων» ο Γενικός Γραμματέας τόνισε, μεταξύ άλλων σε δήλωσή του: «Μόνο αισθήματα αγάπης, τιμής και ευγνωμοσύνης προκαλεί σε όλους μας η διαχρονική προσφορά των Εθνικών μας Ενόπλων Δυνάμεων. Εύχομαι να παραμένουν πάντα το ίδιο αξιόμαχες, κραδαίνοντας με αξιοσύνη τη βαριά σκυτάλη του ηρωικού ιστορικού παρελθόντος του έθνους και, υπό την σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου, να στέκουν αγέρωχες σε κάθε πιθανή εξωτερική απειλή».
Επιπλέον, ο κ. Τσουβάλας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, μετά το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων, συναντήθηκε στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου με τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή, Ταξίαρχο Γ. Βασιλείου, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, Αστυνομικό Διευθυντή Β. Μουσελίμη, αλλά και Διοικητές αστυνομικών Υπηρεσιών έδρας Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, με τους οποίους είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να ενημερωθεί από κοντά για διάφορα θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος.
Στην Μολυβδοσκέπαστη
Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος στην Κοινότητα Μολυβδοσκέπαστης του Δήμου Κόνιτσας η 21η Νοεμβρίου, «Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων» και εορτή των «Εισοδίων της Θεοτόκου». Την ίδια ημέρα τιμάται και η ιδιαίτερα σημαντική και νικηφόρα μάχη της Μολυβδοσκέπαστης κατά των Ιταλών κατακτητών (21 Νοεμβρίου 1940).
Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Μολυβδοσκέπαστης και στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων στην πλατεία του χωριού και κατάθεση στεφάνων.
Την κεντρική ομιλία εκφώνησε ο φιλόλογος Δαμιανός Τσάγκας με θέμα «Η μάχη της Μολυβδοσκεπάστου μέσα από προφορικές μαρτυρίες», στην οποία παρουσιάστηκαν ιστορικά στοιχεία της Μάχης και γενικά της εποχής του ΄40, αξιοποιώντας σπάνιες ιστορικές προφορικές μαρτυρίες ανθρώπων που έχουν ζήσει τα γεγονότα στην περιοχή.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ζαγαρά Λειβαδιάς Ξένια Σπάτα - Γέρου απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση εκ μέρους του Συλλόγου, αντιπροσωπεία επισκέφθηκε την περιοχή, τιμώντας τους πεσόντες Βοιωτούς στρατιώτες στη Μάχη της Μολυβδοσκέπαστης. Στη συνέχεια πρόσφερε εκ μέρους του Δημάρχου Λεβαδέων κ. Ιωάννη Ταγκαλέγκα δώρα στον Δήμαρχο, στον Διοικητή του 583 Τ.Π., στον Πρόεδρο της Κοινότητας Μολυβδοσκέπαστης και στον Πρόεδρο του Συλλόγου της Κοινότητας.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Κόνιτσας Ν. Εξάρχου, ο Διοικητής του 583 Τ.Π. Κόνιτσας Χαλάστρας Περικλής, ο Διοικητής του ΤΕΘ Ζιώγας Ιωάννης, ο Εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων Πασχάλης Παπανικολάου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κόνιτσας Παναγιώτης Νάκος, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτριος Χήρας και Αριστείδης Λαζογιάννης, ο Πρόεδρος του ΚΕΠΑΠΑ Γεώργιος Σπανός, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κατερίνα Δημάρατου και Γιώργος Ρόμπολος, ο Σύλλογος Γυναικών Ζαγαρά Λειβαδιάς, ο Πρόεδρος της Κοινότητας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μολυβδοσκέπαστης και αρκετοί πολίτες.