Το Πνευματικό Κέντρο τιμά τη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη με σειρά εκδηλώσεων

on .

MIKHS

• Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών τιμά τη μνήμη του μεγάλου Έλληνα συνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, με μια σειρά εκδηλώσεων που ξεκινούν στις 6 Νοεμβρίου και συνεχίζονται μέχρι και το τέλος του 2022.
- Ο Πρώτος Κύκλος του Αφιερώματος περιλαμβάνει πέντε εκδηλώσεις. Η πρώτη εκδήλωση με τίτλο «Τα διαλεχτά» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Νοεμβρίου και ώρα 8:30 μ.μ., στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής». Η Δέσποινα Στεφανίδου, παίζοντας πιάνο και τραγουδώντας θα μας ταξιδέψει με τη φωνή της σε αγαπημένες μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη.
- Την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου, και ώρα 8:30 μ.μ., στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας», στην καθιερωμένη εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου, θα παρουσιαστεί η «Κατάσταση Πολιορκίας» σε ποίηση Ρένας Χατζηδάκη. Συμμετέχει Μουσικό Σύνολο του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων. Ερμηνεύουν η Μπέττυ Χαρλαύτη κι ο Κώστας Θωμαΐδης. Μουσική Διεύθυνση: Γιώργος Χλίτσιος.
- Την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου και ώρα 8:30 μ.μ., στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας», η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων παρουσιάζει την «Όμορφη πόλη ...φωνές μουσικές». Μια επιλογή έργων του συνθέτη, που όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει.
- Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου και ώρα 8:30 μ.μ., στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» θα ερμηνευτούν τα έργα «Επιφάνια» και «Μυθιστόρημα» σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη και Romancero Gitano» σε ποίηση Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα και ελληνική απόδοση του Οδυσσέα Ελύτη. Σολίστ η Ιωάννα Φόρτη στο τραγούδι και μαζί της η Γεωργία Αναστάση στο πιάνο και ο Ελευθέριος Καραγιάννης στα πνευστά. Ο Ελευθέριος Καραγιάννης έχει επιμεληθεί και την ενορχήστρωση.
- Ο Πρώτος Κύκλος του Αφιερώματος στο Μίκη Θεοδωράκη ολοκληρώνεται την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 9 μ.μ., όπου θα παρουσιαστούν «Τα Λυρικά» σε ποίηση Τάσου Λειβαδίτη, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας». Συμμετέχουν η Γεωργία Αναστάση στο πιάνο, ο Ελευθέριος Καραγιάννης, κλαρινέτο – σαξόφωνο και ενορχήστρωση και ο Αχιλλέας Φρέστας στο τραγούδι. Αποσπάσματα από την ποίηση του Τάσου Λειβαδίτη θα διαβάσουν ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ, και η Μαρία Στρατσάνη.