Πολυαφιέρωμα της ΠΣΕ για το έργο 132 εικαστικών και 100 λογοτεχνών

on .

PENA

• «Ηπειρώτες Εικαστικοί και Λογοτέχνες», είναι ο τίτλος πολυαφιερώματος που έχει ετοιμάσει η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, προκειμένου να καταστήσει όλους τους Ηπειρώτες κοινωνούς του σπουδαίου πνευματικού έργου που παρουσιάζουν σύγχρονοι αλλά και παλαιότεροι δημιουργοί του τόπου μας.
Η υλοποίηση του σχεδιασμού συμπεριλαμβάνει δύο φάσεις: τη διαδικτυακή ανάπτυξή του και τη δια ζώσης πραγματοποίηση.
Σε πρώτη φάση η Π.Σ.Ε. ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας της ψηφιακής πλατφόρμας τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου και ώρα 1 μ.μ.. Θα αναρτηθεί στη διαδικτυακή πλατφόρμα (site) με ηλεκτρονική διεύθυνση https://draseis.panepirotiki.gr και θα είναι προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες.

232 εικαστικοί και λογοτέχνες
Στο διαδικτυακό σκέλος του πολυαφιερώματος συμμετέχουν ήδη 132 Ηπειρώτες εικαστικοί δημιουργοί και 100 Ηπειρώτες λογοτέχνες. Παίρνουν μέρος επίσης έξι Μουσεία και Πινακοθήκες της Ηπείρου με αντικείμενο τις εικαστικές τέχνες και τρία σπουδαία Ηπειρωτικά πνευματικά Ιδρύματα, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών ΕΗΜ και η Ιστορική Λαογραφική Εταιρεία Τζουμέρκων ΙΛΕΤ. Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Πανηπειρωτικής το εύρος και η ποιότητα των συμμετοχών αποτελεί παρακαταθήκη ευρύτερης αξίας και προοπτικής, φιλοδοξώντας να αναδείξει τον πλούτο και την ποικιλία του καλλιτεχνικού δυναμικού και να τονώσει τη σχέση του με την αποδημία. Η ΠΣΕ με όλα τα δυνατά μέσα θα ενημερώσει τους πατριώτες και θα παρουσιάσει την σπουδαιότητα του έργου αυτού και παρακαλεί όλα τα Σωματεία - Αδελφότητες να ενημερώσουν τα μέλη τους.