Νέα Αποκτήματα 2008-2021» στην Πινακοθήκη Αβέρωφ στο Μέτσοβο

on .

hxsj

• Έκθεση με τίτλο «Νέα Αποκτήματα 2008-2021» θα εγκαινιαστεί από τον Πρόεδρο της Βουλής Κων. Τασούλα στην Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ στο Μέτσοβο το Σάββατο, 23 Οκτωβρίου και ώρα 12 μ.
Πενήντα Έλληνες καλλιτέχνες αντιπροσωπεύονται με έργα τους που καλύπτουν μια ευρεία χρονική περίοδο, από τον 19ο αιώνα (Νικηφ. Λύτρας, Κ. Βολανάκης, Ν. Ξυδιάς Π. Πανταζής, Π. Προσαλέντης, κ.α.) έως και τις μέρες μας. Πρόκειται για έργα πολύ διαφορετικά ως προς την τεχνοτροπία και τα μέσα έκφρασής τους, έργα σημαντικά που συμπληρώνουν την ιστορική συνέχεια της συλλογής ή την επεκτείνουν χρονολογικά ώστε να διαφαίνονται και οι πιο σύγχρονες αναζητήσεις στην ελληνική τέχνη.
Στόχος της έκθεσης είναι να δώσει στον επισκέπτη την ευκαιρία να θαυμάσει τα νέα αποκτήματα της Πινακοθήκης της περιόδου 2008-2021, αλλά και να αναδείξει τη σημασία της δωρεάς και να τιμήσει τους δωρητές της. Την έκθεση συνοδεύει ομώνυμος δίγλωσσος κατάλογος με έγχρωμες φωτογραφίες των έργων.
Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 23 Οκτωβρίου έως και τις 10 Ιανουαρίου 2022. Ώρες λειτουργίας: 10.00 - 16.00, καθημερινά πλην Τρίτης.
Και στρογγυλή τράπεζα
Την ίδια μέρα, στις 6.30 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο «Διάσελο» θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα: «Στηρίζοντας την Τέχνη σήμερα».
Συμμετέχουν: ▪ Πάκυ Βλασσοπούλου, Εικαστικός, Συνιδρύτρια Ανεξάρτητου Καλλιτεχνικού Χώρου 3 137 ▪ Δήμητρα Νικολού, Συνιδρύτρια, Διευθύντρια Προγράμματος ARTWORKS ▪ Μάριος Σπηλιόπουλος, Ζωγράφος, Καθηγητής ΑΣΚΤ ▪ Σταμάτης Σχιζάκης, Επιμελητής, Τομέας Φωτογραφίας και Νέων Μέσων, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ▪ Συραγώ Τσιάρα, Αν. Διευθύντρια MOMus-Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης/Διευθύντρια Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης ▪ Μανώλης Χάρος, Εικαστικός.
Συντονισμός συζήτησης: Ειρήνη Οράτη, Ιστορικός Τέχνης.
Απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης για τη συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις.