Διημερίδα στην Κόνιτσα για ποτάμια και γεφύρια

on .

DIHMERIDA POTAMIA

• Διημερίδα με θέμα «Eκεί που σμίγουν τα νερά με τα γεφύρια» θα λάβει χώρα μεθαύριο, Παρασκευή και το Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Κόνιτσας. Η διημερίδα είναι συνδιοργάνωση του Δήμου Κόνιτσας, του Ελληνικού Δικτύου Πόλεων με Ποτάμια, της ΚΕΔΕ, της Πολυτεχνικής Σχολή του ΑΠΘ και του Δικτύου Δήμων Περιοχής Πίνδου.
Η θεματολογία της φέρνει κοντά καταξιωμένους επιστήμονες που θα αναπτύξουν θέματα σχετικά με τις θεματικές ενότητες: «Ποτάμια οικοσυστήματα, υδρογεωλογία και βιοποικιλότητα», «Προστασία, ανάδειξη και ορθή αξιοποίηση ποτάμιων οικοσυστημάτων», «Πέτρινα Τοξωτά Γεφύρια» «Αθλητικές δραστηριότητες στα ποτάμια της Κόνιτσας». Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και σεμινάριο υπό την εποπτεία της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ με θέμα «Χρήση νέων μεθοδολογιών στην αποκατάσταση πέτρινων τοξοτών γεφυριών» για περιορισμένο αριθμό Πολιτικών Μηχανικών.
Η διημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και οι εργασίες θα ξεκινήσουν την Παρασκευή στις 15:00.