Ανοίγει τις πύλες του στα Γιάννενα το 13ο Φεστιβάλ Photometria

on .

PHOTOMETRIA

• To ερχόμενο Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου ανοίγει επίσημα τις πύλες του στα Γιάννενα το 13ο Photometria International Photography Festival, η διοργάνωση που κατάφερε να συνδέσει άρρηκτα την τέχνη της φωτογραφίας με την πρωτεύουσα της Ηπείρου.
Το φετινό Φεστιβάλ θα διαρκέσει έως και τις 3 Οκτωβρίου και δίνει τη δυνατότητα στο κοινό εντός και εκτός της Περιφέρειας Ηπείρου να επισκεφτούν την πόλη και να δουν εκθέσεις, σεμινάρια, δράσεις και ομιλίες με θέμα τη φωτογραφία που θα λάβουν χώρα σ’ αυτήν.
Συνέντευξη τύπου
Χθες το πρωί, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Photometria Festival, Παναγιώτης Παππάς, μαζί με το μέλος της Ένωσης ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, Έφη Εξάρχου, καθώς και τον σύμβουλο του Δήμου σε θέματα πολιτισμού, Χρήστο Παπαδοπουλο, παρουσίασαν το Φεστιβάλ.
Όπως τόνισε ο κ. Παππάς, «ξεκινάμε και φέτος, 13η χρονιά με τον τίτλο (Un)Lucky (R)Evolution, 12 εκθέσεις σε 11 εκθεσιακους χώρους σε όλα τα Ιωάννινα, με ένα πλούσιο πρόγραμμα με προβολές, με σεμινάρια, με διαλέξεις, αλλά και πολλές δράσεις που μπορεί να απολαύσει το κοινό των Ιωαννίνων, όπως και επισκέπτες της πόλης». Οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες, όπως είπε, ενώ από το Σάββατο ανοίγουν όλοι οι χώροι στην πόλη, για τις εκθέσεις του Φεστιβάλ με σημαντικότερη αυτή στη Δημοτική Πινακοθήκη, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και το τέλος του Νοέμβρη.
Η Έφη Εξάρχου εξήρε από την πλευρά της «τη σημαντική προσπάθεια για τα 13 χρόνια προβάλλοντας την περιοχή σε όσο δυνατόν μεγαλύτερο πληθυσμό» και δήλωσε πως η Ένωση Ξενοδόχων στηρίζει την προσπάθεια. «Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια η πόλη έχει διευρυνθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και τέτοιες προσπάθειες θα πρέπει να γίνονται από όλους μας αφού αγαπάμε και θέλουμε να προωθήσουμε τα Γιάννενα και την Ήπειρο σε ολόκληρο τον κόσμο», ανέφερε με έμφαση.
Ο Χρήστος Παπαδόπουλος με τη σειρά του, εκ μέρους του Πνευματικού Κέντρου και του Δήμου Ιωαννιτών, καλωσόρισε το Φεστιβάλ στα Γιάννενα, λέγοντας πως «είναι ένας θεσμός, ο οποίος συμβάλλει καθοριστικά στην εξωστρέφεια της πόλης μας, αλλά το κυριότερο είναι ότι ουσιαστικά εμπνέει τη δημιουργία πολιτιστικού προϊόντος, τέχνης, σε δύσκολους καιρούς».
Ερωτηθείς, τέλος, για την εξέλιξη του Φεστιβάλ ανά τα χρόνια και πώς το βλέπουν οι ίδιοι οι διοργανωτές, ο κ. Παππάς απάντησε πως «το Φεστιβάλ μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Αυτό το βλέπουμε, αυτό το βιώνουμε, προσπαθούμε και στις δύσκολες συνθήκες να αντεπεξέλθουμε, όπως για παράδειγμα και φέτος θα υπάρξουν περισσότερες εξωτερικές εκθέσεις, να μπορεί ο κόσμος να δει όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα. Η ομάδα του Photometria Festival προσπαθεί κάθε χρόνο, να ανεβάζει όσο πιο πολύ μπορεί το επίπεδο και των εκθέσεών του και των δράσεών του και τους συνολικού προϊόντος που κάποιος έρχεται για να δει στα Γιάννενα».