«Επανήλθαν» οι βάνδαλοι στο εβραϊκό νεκροταφείο!

on .

EBRAIKO NEOKROTAFEIO BANDALISMOS
Λίγες μόλις εβδομάδες μετά τη βεβήλωση τάφου, το εβραϊκό νεκροταφείο Ιωαννίνων μπήκε και πάλι στο στόχαστρο βανδάλων, οι οποίοι μετακίνησαν ταφόπλακα μνημείου που βρίσκεται στον χώρο, προφανώς αναζητώντας τιμαλφή. 
Το νέο αυτό περιστατικό έγινε γνωστό χθες το πρωί μέσω ανακοίνωσης της Ισραηλιτικής Κοινότητας, η οποία εξέφρασε τον αποτροπιασμό της, ενώ σε δική του παρέμβαση το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος επανέφερε το αίτημα για λήψη μέτρων προστασίας του νεκροταφείου. 
Η Ισραηλιτική Κοινότητα
Tη βαθιά της θλίψη και τον αποτροπιασμό της για τους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν στο εβραϊκό νεκροταφείο εκφράζει η Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων μέσω ανακοίνωσης της οποίας έγινε γνωστό το συμβάν.
«Είναι η δεύτερη φορά μέσα στο τελευταίο διάστημα που άγνωστοι εισέρχονται και βεβηλώνουν τον χώρο και την μνήμη του. Με σχεδόν πανομοιότυπο τρόπο ένας ακόμη τάφος υπέστη καταστροφές. Πρόκειται για ένα θλιβερό γεγονός σε μία πόλη όπου η Εβραϊκή Κοινότητα άφησε τα σημάδια της, συνυπήρχε αρμονικά επί αιώνες και εξακολουθεί με τα λιγοστά μέλη της να αποτελεί ένα κομμάτι από το παρόν της», τονίζει χαρακτηριστικά.
Να λάβουν μέτρα
Το νέο βανδαλισμό στο εβραϊκό νεκροταφείο Ιωαννίνων καταδικάζει και το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος. «Ο Αντισημιτισμός πλήττει ακόμη και τους νεκρούς. Για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα βανδαλίστηκε τάφος στο εβραϊκό νεκροταφείο Ιωαννίνων. Οι ιερόσυλοι επέλεξαν την περίοδο των ιερών ημερών της εβραϊκής θρησκείας -από την εβραϊκή πρωτοχρονιά μέχρι την ημέρα του Εξιλασμού- για να εκδηλώσουν το αντισημιτικό τους μένος με τη φρικιαστική πράξη της μετακίνησης της ταφόπλακας ενός τάφου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.
Το ΚΙΣ σπεύδει να επισημάνει πως «η πολιτεία και οι τοπικές αρχές οφείλουν επιτέλους να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια της εβραϊκής κοινότητας και των ιερών χώρων της σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στα Ιωάννινα όπου το εβραϊκό νεκροταφείο της πόλης έχει στο παρελθόν υποστεί πολλαπλές επιθέσεις μίσους».