Ο καθολικός εμβολιασμός μπορεί να σώσει ζωές!..

on .

FOYSAS KATARRAKTHS ARTAS 22 8 21

• Στο μαρτυρικό χωριό Καταρράκτης Άρτας βρέθηκε το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης. Κυρίαρχο θέμα, για μία ακόμη φορά, τόσο από την πλευρά των εισηγητών όσο και από τους συμμετέχοντες στην ενημερωτική εκδήλωση, αποτέλεσε η αναγκαιότητα του εμβολιασμού, ως απαραίτητη συνθήκη για να ελεγχθεί η πανδημία και να εξαλειφθούν οι μεταλλάξεις. Φορείς συνέργειας και οικοδεσπότες στην Κεντρική Πλατεία του ιστορικού χωριού -τηρουμένου του υγειονομικού πρωτοκόλλου (αποστάσεις, μάσκες)- υπήρξαν οι: Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων, Πολιτιστικός Σύλλογος Καταρρακτινών «Ιωάννης Τσαμάκος», Αδελφότητα των Εν Αθήναις Καταρρακτινών Άρτας «Η Αγία Αικατερίνη», Πανελλήνια Ένωση Θυμάτων και Φίλων Θυμάτων του Μαρτυρικού Χωριού Καταρράκτης Άρτας, Ένωση Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς Ιωαννίνων και Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς, με την ευλογία του Μητροπολίτου Άρτας κ.κ. Καλλίνικου.
Την κήρυξη της έναρξης των εργασιών της ημερίδας πραγματοποίησε ο Σεβασμιότατος κ.κ. Καλλίνικος, υπογραμμίζοντας με νόημα μεταξύ άλλων: «Το θέμα του εμβολιασμού είναι καθαρά ιατρικό και όχι πνευματικό. Προσωπικά έχω κάνει και τα δύο εμβόλια. Η ειδική επιτροπή βιοηθικής εισηγήθηκε στην Ιερά Σύνοδο ότι το εμβόλιο δεν περιέχει τίποτε το εφάμαρτο, είναι ένα ιατρικό επίτευγμα».
Χαιρετισμούς απηύθυναν, εκ των συνδιοργανωτών, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς Ιωαννίνων και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Θυμάτων και Φίλων Θυμάτων του Μαρτυρικού Χωριού Καταρράκτης Άρτας κ. Δημήτριος Φλώρος, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας των Εν Αθήναις Καταρρακτινών Άρτας «Η Αγία Αικατερίνη» κ. Γιάννης Σκούτας και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καταρρακτινών «Ιωάννης Τσαμάκος», κ. Κώστας Καρέζος. Ευχάριστη ανάπαυλα ποίησης πρόσφερε στους συμμετέχοντες ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης Βελλαϊτών κ. Σωκράτης Μπαλάφας. Στη θεματική ενότητα της κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά και της ανάγκης για καθολικό εμβολιασμό αναφέρθηκε ο Βελλαΐτης επιστήμονας κ. Ελευθέριος Γείτονας, ευχόμενος «να μην ισχύσει η απόφαση να κλείσει η Βελλά για να μην καταλήξει να μετατραπεί σε κάρβουνο η διαμαντόπετρα της Ελλάδας αλλά και της Βορείου Ηπείρου».
Την ομάδα επιστημονικών συνεργατών που συντόνισε ο Συντονιστής Τομέα Καρδιάς στο Metropolitan General κ. Στέφανος Φούσας, αποτελούσαν ο Κωνσταντίνος Θ. Τσουμάκας, ομ. Καθηγητής Παιδιατρικής ΕΚΠΑ, η Σταυρούλα Τσιάρα, Καθηγήτρια Ιατρικής και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων, ο Γεώργιος Σαρόγλου, Ομ. Καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ, ο Ζαχαρίας Χριστογιάννης, Καρδιολόγος, η Βάια Ρούντου, Χειρουργός Οφθαλμίατρος, η Λαμπρινή Τάτση, Γενικός Ιατρός και Συντονίστρια ΤΟΜΥ, ο Χάρης Στεφανάκης, Χειρουργός Οδοντίατρος ΠΓΝΙ και ο Σταύρος Σταύρου, Πολιτικός επιστήμων-Msc.