«Φεγγαρόσκονη» στο Βυζαντινό Μουσείο

on .

 PANSELHNOS ITS KALE2

• Μια βραδιά βγαλμένη από τα παραμύθια γεμάτη χρώματα και μελωδίες νοσταλγικές, παρμένες από μύθους, όπερες και μιούζικαλ θα φιλοξενηθεί στον αύλειο χώρο του Βυζαντινού Μουσείου Ιωαννίνων αύριο, Κυριακή (ώρα έναρξης 21.00) με αφορμή την Πανσέληνο του Αυγούστου.

Θα παρουσιαστούν έργα των A. Dvořák, C. Debussy, K. Weill, R. Rodgers, Μ. Χατζιδάκι κ.α.. Συμμετέχουν: Μαρία Τσιρώνη, τραγούδι, Απόστολος Δημητρίου, κλαρινέτο, Απόστολος Παπαπέτρος, κοντραμπάσο, Λαμπρίνα Πρεβεζιάνου, πιάνο. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ο Δημήτρης Υφαντής στο  Αρχ/γικό Μουσείο Άρτας

• Μουσική εκδήλωση με τον Δημήτρη Υφαντή θα φιλοξενηθεί στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας αύριο, Κυριακή και ώρα 9 μ.μ. στο πλαίσιο εκδηλώσεων της Πανσελήνου του Αυγούστου 2021 που διοργανώνονται στους αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία της ελληνικής επικράτειας. Ο δημοφιλής ερμηνευτής στο τραγούδι και στο λαούτο και ο Σωκράτης Καραβίδας στο πιάνο θα παρουσιάσουν τραγούδια που ακτινοβολούν στο χρόνο, φωτεινά αστέρια μεγάλων δημιουργών, αγαπημένες μελωδίες του Χατζιδάκι, του Μαρκόπουλου και άλλων σπουδαίων συνθετών. Μαζί τους θα είναι μέλη της χορωδίας του ωδείου Ars Nova Ιωαννίνων.
Σημειώνεται ότι η μόνιμη έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας θα είναι ανοικτή για το κοινό από τις 20:00 έως τις 24:00. Η είσοδος στην εκδήλωση και τη μόνιμη έκθεση θα είναι ελεύθερη.

Εκδηλώσεις για την Πανσέληνο σε Ελέα και Μουσείο Ηγουμενίτσας

• Eκδηλώσεις για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο θα φιλοξενηθούν το Σαββατοκύριακο σε χώρους ευθύνης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας.
Πιο συγκεκριμένα, στον αρχαιολογικό χώρο της Ελέας σήμερα, Σάββατο, θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Ο στρατός της σωτηρίας» των Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη, σε σκηνοθεσία-ερμηνεία Νίκου Αρβανίτη. Ώρα έναρξης: 21:30. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Σουλίου. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί στον αρχαιολογικό χώρο Ελέας από τις 19:00 έως και μισή ώρα πριν την έναρξη της παράστασης. Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Επισημαίνεται ότι ο μέγιστος αριθμός θεατών δεν θα υπερβαίνει τα 250 άτομα.
Παράλληλα, αύριο, Κυριακή, η μόνιμη έκθεση και το αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας θα παραμείνουν ανοιχτά για το κοινό από τις 20.00 μέχρι τις 24.00.
Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης

• Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή θα παρουσιαστεί αύριο, Κυριακή, (ώρα έναρξης 21.00), βραδιά της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης από την Ομάδα «Σημείο Μηδέν».
Παίζουν οι ηθοποιοί: Έβελυν Ασουάντ, Κωνσταντίνος Γώγουλος, Έλλη Ιγγλίζ, Γιάννης Γιαραμαζίδης, Ρόζυ Μονάκη, Άννα Μαρκά - Μπονισέλ, Μπάμπης Αλεφάντης, Ντίνος Παπαγεωργίου.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, απαιτείται, όμως η προμήθεια αριθμημένου Δελτίου Εισόδου, ώστε να είναι δυνατός ο έλεγχος του αριθμού των εισερχομένων και να αποφευχθεί ο συνωστισμός κατά την είσοδο τους στον χώρο. Η διανομή των Δελτίων Εισόδου πραγματοποιείται σε: Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης, καθημερινά 08:00 - 20:00, εκτός Τρίτης, Γραφεία ΕΦΑ Πρέβεζας (οδός Εθν. Αντιστάσεως 108-110, 481 00, Πρέβεζα), Δευτέρα - Παρασκευή, 09:00 - 15:00 και Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Πρέβεζας, ισόγειο Παλαιάς Λαϊκής Αγοράς, Δευτέρα-Παρασκευή, 09:00 - 15:00.