Το 12ο Zagoriwood επιστρέφει τον Ιούλιο στα Κάτω Πεδινά

on .

ZAGORIWOOD

• Έτοιμο να βουτήξει ξανά στη μαγική περιπέτεια του κινηματογράφου, με φόντο το καταπράσινο Ζαγόρι για 12η συνεχόμενη χρονιά είναι το Zagoriwood.

Τα εργαστήριά του θα φιλοξενηθούν και πάλι στο παλαιό πετρόκτιστο Παρθεναγωγείο στα Κάτω Πεδινά, ενώ στην κεντρική πλατεία του χωριού θα στηθεί η μεγάλη οθόνη για τις βραδινές υπαίθριες προβολές. Εκτός από τα κινηματογραφικά εργαστήρια, η διοργάνωση περιλαμβάνει δημιουργίες ταινιών μικρού μήκους, προβολές ταινιών από τους πιο φρέσκους δημιουργούς του ελληνικού και διεθνούς σινεμά, τα οποία συνδυάζονται με επισκέψεις σε ποτάμια, «σινεφίλ» πυγολαμπίδες στις προβολές, αυτοσχέδιες μουσικές και αγαπημένες παρέες.

Το 12ο Zagoriwood θα ξεκινήσει στις 17 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί την 1η Αυγούστου.

Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει συνολικά τέσσερα κινηματογραφικά εργαστήρια και για πρώτη φορά, ένα θεατρικό.

Πρώτα, από τις 17 έως τις 24/7, ο Γιώργος Μακρής αναλαμβάνει το εξειδικευμένο Εργαστήριο Σεναρίου. Ακολουθεί το «Εργαστήριο 1:

Από την ιδέα ως την ταινία» (19/7-1/8) που διεξάγεται σταθερά από την πρώτη χρονιά, και αφορά στις βασικές αρχές σκηνοθεσίας - σεναρίου - μοντάζ - διεύθυνσης φωτογραφίας και κορυφώνεται με τη δημιουργία και παρουσίαση στο κοινό ταινιών μικρού μήκους.

Διδάσκοντες σε αυτό είναι οι πολύπειροι κινηματογραφιστές: Χρύσα Τζελέπη, Άκης Κερσανίδης, Αλέξης Αλεξίου, Στέργιος Πάσχος και Δημήτρης Ζάχος.

Για όσους αγαπούν το γράψιμο και τη μελέτη πάνω στην τέχνη του σινεμά, διεξάγεται το Εργαστήριο Κριτικής Κινηματογράφου (26-28/7) από το Γιάννη Καντέα-Παπαδόπουλο, ενώ ο ηθοποιός Αργύρης Πανταζάρας θα έχει φέτος την ευθύνη στο Εργαστήριο «Υποκριτική στην Κάμερα» (27-29/7).

Ακόμα, η σκηνοθέτις και δημιουργός της ομάδας «Εν Δυνάμει» Ελένη Δημοπούλου θα βρίσκεται στο Θεατρικό Εργαστήριο (19-30/7) το οποίο θα καταλήξει σε παράσταση στην πλατεία του χωριού!

• Αιτήσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στο ανανεωμένο www.zagoriwood.gr αλλά και στα social media στο Facebook (https://www.facebook.com/Zagoriwood/), το Instagram (https://www.instagram.com/zagoriwood/) και το YouTube (https://www.youtube.com/user/zagoriwood).