O «Προμηθέας Δεσμώτης» τον Ιούλιο στα Γιάννενα

on .

PROMHTHEAS

• Τον «Προμηθέα Δεσμώτη», του Αισχύλου, θα παρουσιάσει το Θέατρο Πορεία αυτό το καλοκαίρι ανά την Ελλάδα με στάση και στα Γιάννενα στις 27 Ιουλίου.

Η παράσταση παρουσιάζεται σε μετάφραση Γιώργου Μπλάνα και σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη με ένα δυνατό επιτελείο πρωταγωνιστών και το Γιάννη Στάνκογλου στον κεντρικό ρόλο. Παίζουν επίσης οι ηθοποιοί Άρης Μπινιάρης, Κωνσταντίνος Γεωργαλής, Δαυίδ Μαλτέζε, Αλέκος Συσσοβίτης, Ηρώ Μπέζου και Ιωάννης Παπαζήσης.
Στην τραγωδία, ο Αισχύλος πραγματεύεται την αντίσταση του αλυσοδεμένου στον Καύκασο Προμηθέα, να υποκύψει στο θέλημα του «ανελέητου» Διός. Πρόκειται για ένα ασταμάτητο αγώνα κατά της δύναμης της εξουσίας… Είναι ένα έργο, που χωρίς άλλο, αποκαλύπτει και τη βαθειά θρησκευτική ιδιοσυγκρασία του Αισχύλου.
Ο «Προμηθέας Δεσμώτης» θα κάνει πρεμιέρα στις 4 Ιουλίου στα Χανιά, στην έδρα του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης που έχει και τη συμπαραγωγή, ενώ θα παρουσιαστεί και στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στις 20, 21 και 22 Αυγούστου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Προπώληση εισιτηρίων στο www.poreiatheatre.com.