Ο Χ. Πεχλιβανίδης στο ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων!

on .

PEXLIBANIDHS XARHS DHPETHE

• O ηθοποιός, σκηνοθέτης και χορευτής Χάρης Πεχλιβανίδης είναι ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, με βάση την απόφαση που έλαβε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού μας Θεάτρου.
Όπως ανακοίνωσε, η επιλογή πραγματοποιήθηκε με σχετική απόφαση των μελών του Δ.Σ. της επιχείρησης και κατόπιν ψηφοφορίας ο κ. Πεχλιβανίδης επιλέχθηκε για τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή με οκτώ ψήφους υπέρ, έναντι μιας ψήφου υπέρ άλλου υποψηφίου. Για την ολοκλήρωση της πρόσληψης απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της Υπουργού Πολιτισμού.

Ποιος είναι
Ο Χάρης Πεχλιβανίδης είναι απόφοιτος του Τµήµατος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.. Έχοντας λάβει υποτροφία από το Ίδρυµα Κρατικών Υποτροφιών ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές µε τίτλο «MA in Theatre: Devised Theatre» στο Dartington College of Arts της Μεγ. Βρετανίας. Έχει βραβευτεί από την ακαδημαϊκή κοινότητα του Α.Π.Θ. µε το «Βραβείο Αριστείας - Διεθνείς Διακρίσεις Αποφοίτων». Το 2021 ξεκίνησε το διδακτορικό του στο Τμήμα Θεάτρου με θέμα Όψεις του πολιτικού στο θέατρο ντοκουμέντο. Αναζητώντας τη «φαντασιακή θέσμιση της κοινωνίας» στη σύγχρονη δραματουργία. Διδάσκει το μάθηµα της κινησιολογίας/χορού σε ανώτερες δραµατικές σχολές επί σειρά ετών. Από το 2007 έχει εργαστεί ως σκηνοθέτης, ηθοποιός και χορευτής στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.
Το 2012 συνδηµιούργησε την καλλιτεχνική κολλεκτίβα influx η όποια έχει βραβευτεί δύο φορές µε τη Διεθνή Υποτροφία Ίψεν του ομώνυμου Ίψεν της Νορβηγίας. Θεατρικές δουλειές της οµάδας έχουν παρουσιαστεί στο ΚΘΒΕ, στο Εθνικό Θέατρο, στο Φεστιβάλ Αθηνών, στο Διεθνές Φεστιβαλ Δηµητρίων, στο Εθνικό Θέατρο του Όσλο, στο Θέατρο Volksbühne του Βερολίνου, στο Διεθνές Συνέδριο Ίψεν και στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Χάρβαντ. Επίσης έχει συνεργαστεί ως σκηνοθέτης µε το ΚΘΒΕ, το Εθνικό Θέατρο, το Δηµοτικό Θέατρο Πειραιά, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.
Αυτή την περίοδο εισηγείται διαδικτυακό σεμινάριο διάρκεια τριών μηνών με τίτλο «Σεμινάριο Θεάτρου Ντοκιμαντέρ: Η Σκηνοθεσία του Πραγματικού». Επίσης συμμετέχει ως εκπρόσωπος της Ελλάδας με ακόμα πέντε χώρες στο διακρατικό πρότζεκτ «The ways of the heroes», το οποίο χρηματοδοτείται από τον οργανισμό Creative Europe. Τέλος, έχει σκηνοθετήσει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την παράσταση «Γυναικές της Πέτρας» σε συνεργασία του μουσικού σχήματος «Encardia», καθώς και του πολυφωνικού σχήματος Πλειάδες.