Στόχος να «απογειωθεί» και πάλι τουριστικά το Ζαγόρι!

on .

ZAGORI

Ο τελευταίος χρόνος δεν ήταν καλός για τους δημοφιλείς κατά τα άλλα ορεινούς προορισμούς, όπως είναι στην περιοχή μας τα χωριά του Ζαγορίου.
Κι αυτό γιατί η περσινή άνοιξη, το μισό φθινόπωρο και όλος ο χειμώνας, εποχές που οι συγκεκριμένες περιοχές έχουν τη μεγαλύτερη τουριστική κίνηση, πέρασαν με καραντίνα και απαγορεύσεις. Ωστόσο, η «μάχη» δεν έχει χαθεί και ο Δήμος Ζαγορίου έχει σχεδιάσει και ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προβολής του τόπου και των πολλών συγκριτικών του πλεονεκτημάτων με στόχο να επανέλθουν μαζικά, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, οι επισκέπτες σ’ αυτήν!
Ο Δήμαρχος Ζαγορίου
Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου Ζαγορίου παρουσιάστηκε από τον Δήμαρχο Γιώργο Σουκουβέλο και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού - Πολιτισμού Γιάννη Τσαπάρη παρουσία της εκπροσώπου της ΕΤΕΖ Έλσας Εξαρχου και της μέλους της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Ελεάνας Αγιοβασιλειωτου.
Όπως τόνισε ο κ. Σουκουβέλος, την περσινή τουριστική περίοδο, παρ’ όλες τις τρομακτικές δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία, χάρη στην υπευθυνότητα, τον επαγγελματισμό και το πνεύμα αλληλεγγύης και συνεργασίας που επεδείχθη από όλους, το Ζαγόρι κατάφερε να παραμείνει όρθιο. Για φέτος, σημείωσε, ο Δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και με όλους του εμπλεκόμενους φορείς έχει σαν στόχο την ενδυνάμωση του τουριστικού brand «Ζαγόρι» αναδεικνύοντας την μοναδικότητα της περιοχής του Ζαγορίου, προβάλλοντας την φυσική, πολιτισμική και ιστορική ταυτότητα.
Σημαντικό χαρακτηριστικό που περιλαμβάνει η επικοινωνιακή πολιτική είναι η ορθή και τεκμηριωμένη προβολή, με τον κ. Σουκουβέλο να επισημαίνει χαρακτηριστικά πως «στο πλαίσιο αυτό στοχεύουμε σε μια σειρά από δράσεις προς όφελος των επαγγελματιών, που αφορούν όλους τους τομείς της τουριστικής δραστηριότητας και αναδεικνύουν τον πλούτο και την ποικιλομορφία των τουριστικών προϊόντων που προσφέρει το Ζαγόρι και το καθιστούν ανταγωνιστικό και κορυφαίο τουριστικό προορισμό».
Δράσεις προβολής
Λαμβάνοντας υπόψη τις πρωτόγνωρες συνθήκες που επικρατούν ακόμη στην παγκόσμια τουριστική αγορά, τις οικονομικές δυνατότητες του προϋπολογισμού του Δήμου, καθώς επίσης και την αξιοποίηση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», σχεδιάστηκε μια σειρά από πρωτοποριακές δράσεις προβολής.
Μεταξύ άλλων, στο πρόγραμμα του Δήμου περιλαμβάνονται η παραγωγή ψηφιακού βίντεο και η διάθεσή του σε όλα τα ΜΜΕ και social media, η δημιουργία της ειδικής εφαρμογής portal του Δήμου Ζαγορίου, η προβολή του προορισμού σε inflight έντυπα αεροπορικών εταιρειών καθώς και σε έντυπα ακτοπλοϊκών εταιριών, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ψηφιακής προβολής και δημοσιότητας του προορισμού.
Επίσης, προβλέπεται η σταδιακή μετάβαση του Ζαγορίου στην ψηφιακή εποχή με έμφαση την δημιουργία, παρακολούθηση και υποστήριξη λογαριασμών σε πλατφόρμες ηλεκτρονικής προβολής, η συμμετοχή σε Εκθέσεις, η εκτύπωση θεματικών φυλλαδίων με θέμα Τουρισμό – Πολιτισμό - Δραστηριότητες – Γαστρονομία και outdoor activities, αλλά και η διοργάνωση συνεδρίων και εκδηλώσεων με αντικείμενο το θεματικό τουρισμό και την διαχείριση του πολιτιστικού και φυσιολατρικού προϊόντος της περιοχής.
Ο Δήμαρχος έκανε τέλος αναφορά και στην αξιοποίηση δύο εμβληματικών κτιρίων του Δήμου Ζαγορίου. Πρόκειται για την Πασχάλειο Σχολή στο Καπέσοβο και τη βιβλιοθήκη του Νεόφυτου Δούκα στα Άνω Πεδινά. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η δημιουργία εκθεσιακού χώρου εντός της Πασχαλείου για προβολή της Χάρτας του Ρήγα και άλλων αρχειακών κειμηλίων.