Το Deree έρχεται στην Ήπειρο με σύγχρονες εκπαιδευτικές προτάσεις

on .

PAPAGRHGORAKH MARIA

• Για τα σύγχρονα ακαδημαϊκά προγράμματα του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος Deree, τις παράλληλες σπουδές, τις υποτροφίες, την πρακτική άσκηση και άλλα πολλά, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από «πρώτο χέρι» οι νέες και νέοι της Ηπείρου σε μια «ζωντανή» διαδικτυακή παρουσίαση το ερχόμενο Σάββατο, 24 Απριλίου (11 π.μ.). Με αφορμή την εκδήλωση, ο «Π.Λ.» μίλησε με την κ. Μαρία Παπαγρηγοράκη, Senior Manager of Recruitment, του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, η οποία εξήγησε γιατί το να σπουδάσει κανείς στο Deree είναι μία από τις πιο σωστές αποφάσεις που θα πάρει ποτέ.
Η συνέντευξη

ΕΡ: Στο δίλημμα των νέων της Ηπείρου αν θα δώσουν πανελλήνιες ή θα φύγουν για σπουδές στο εξωτερικό τι συμβουλεύετε;
- Να παρακολουθήσουν τη διαδικτυακή εκδήλωση του Deree, το Σάββατο 24 Aπριλίου. Και ύστερα, να επισκεφθούν το campus του Deree για να το γνωρίσουν από κοντά. Εκεί θα καταλάβουν γιατί το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, στο οποίο ανήκει το Deree, υπερέχει και με διαφορά έναντι πολλών άλλων επιλογών, αφού συνδυάζει κάτι μοναδικό: την αίσθηση ότι σπουδάζεις στο εξωτερικό ενώ βρίσκεσαι στη χώρα σου!

ΕΡ: Τι ακριβώς σημαίνει να σπουδάζεις σε διεθνές περιβάλλον;
- Σημαίνει να σπουδάζεις μαζί με περισσότερους από 3.600 χιλιάδες φοιτητές που προέρχονται από ένα σύνολο 72 χωρών! Ανάμεσά τους είναι παιδιά από την Αμερική, την Αίγυπτο, τη Χιλή, τη Μάλτα, τον Λίβανο και άλλες χώρες, τα οποία έχουν επιλέξει συγκεκριμένα το Deree για τις προπτυχιακές (και μεταπτυχιακές) σπουδές τους. Αν προσθέσετε το γεγονός ότι το εκπαιδευτικό σύστημα που ακολουθεί το Κολλέγιο είναι το αμερικανικό, η γλώσσα διδασκαλίας αποκλειστικά τα αγγλικά, ενώ αρκετοί από τους καθηγητές προέρχονται από άλλες χώρες, θα καταλάβετε ότι πρόκειται για ένα αυθεντικά πολυπολιτισμικό περιβάλλον.

ΕΡ: Τι είναι το αμερικανικό εκπαιδευτικό σύστημα και πώς ωφελούνται οι φοιτητές από αυτό;
- Το αμερικανικό μοντέλο εκπαίδευσης είναι εξ ολοκλήρου εστιασμένο στον φοιτητή και στη σφαιρική διαμόρφωση της προσωπικότητάς του. Αυτό σημαίνει ότι φροντίζουμε να δώσουμε στα παιδιά όλες τις ευκαιρίες που θα τους βοηθήσουν να καλλιεργήσουν τα ταλέντα τους, να αποκτήσουν δεξιότητες, τα λεγόμενα soft skills, που δεν φαντάζονταν ότι διέθεταν, να «πλάσουν» τον μελλοντικό τους εαυτό και μία ζωή που τους προσφέρει ηθικές, ψυχικές και υλικές ικανοποιήσεις. Αυτό συμβαίνει μέσα και έξω από την τάξη – με φοίτηση για κάποιο διάστημα στο εξωτερικό, με τη δυνατότητα για πρακτική άσκηση σε πολυεθνικούς κολοσσούς σε όλες τις ηπείρους, με μία πλούσια φοιτητική ζωή που περιλαμβάνει δραστηριοποίηση στους πολλούς ομίλους και τους συλλόγους του Κολλεγίου.

ΕΡ: Τι θα βρει ένας νέος από τα Ιωάννινα ερχόμενος στο Deree;
- Κατ’ αρχάς θα βρει ένα καταπράσινο σύγχρονο campus –και σήμα κατατεθέν του Κολλεγίου– στο οποίο θα περάσει τα επόμενα τέσσερα χρόνια της ζωής του. Θα βρει άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις που εκσυγχρονίζονται διαρκώς: γήπεδα μπάσκετ, ποδοσφαίρου, βόλεϊ, τένις, στίβο, γυμναστήρια, και μία πισίνα Ολυμπιακών διαστάσεων. Ακόμη, θα βρει μία από τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες των Βαλκανίων, στούντιο μουσικής και ζωγραφικής, αίθουσες χορού, εργαστήρια βιολογίας, υπολογιστών κ.ά. Θα ανακαλύψει επίσης μία πρωτοποριακή Αίθουσα Προσομοίωσης Χρηματοπιστωτικών Συναλλαγών που μπορεί να συναγωνιστεί επάξια τραπεζικά dealing rooms, αφού είναι μοναδική σε μέγεθος και εξοπλισμό σε εκπαιδευτικό ίδρυμα σε ολόκληρη την ΝΑ Ευρώπη! Καταλαβαίνετε ότι με ένα τέτοιο προσόν στο βιογραφικό του, ένας νέος δύσκολα θα περάσει απαρατήρητος ούτε θα μείνει αναξιοποίητος από τους μελλοντικούς του εργοδότες.
Πέρα από τις εγκαταστάσεις, θα βρει 34 καινοτόμα προγράμματα που καλύπτουν μία σημαντική γκάμα ειδικοτήτων –από Business, στις Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες, μέχρι Καλές Τέχνες. Όλα τα προγράμματα συνδυάζουν τη θεωρητική γνώση και την πρακτική εφαρμογή της, ενώ οδηγούν σε ειδικότητες με μεγάλη ζήτηση στην παγκόσμια αγορά εργασίας.

ΕΡ: Πώς προετοιμάζει το Deree τους νέους για την είσοδό τους στον κόσμο της εργασίας;
- Στο Deree η επαγγελματική σταδιοδρομία ξεκινάει ήδη από την περίοδο των σπουδών. Το Deree φημίζεται για την καλή σύνδεσή του με την αγορά εργασίας, η οποία εξασφαλίζει στους νέους ευκαιρίες για πρακτική άσκηση (internship) σε κορυφαίες εταιρείες ή ομίλους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πολύ συχνά φοιτητές μας δέχονται προτάσεις για μόνιμη συνεργασία από τις εταιρείες όπου έκαναν την πρακτική τους. Επίσης, το δίκτυο των περισσότερων από 59.000 αποφοίτους του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος σε μεγάλες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο εξασφαλίζει ότι οι σπουδαστές του Deree δεν θα αργήσουν να βρουν απασχόληση στο αντικείμενο τους ενδιαφέρει.

ΕΡ: Τι κάνει το Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών τόσο επιτυχημένο και δημοφιλές στους νέους;
- Το Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών στο Deree είναι σχεδιασμένο με βάση τις ανάγκες των φοιτητών των ελληνικών πανεπιστημίων, γι’ αυτό και είναι πολύ δημοφιλές. Οι νέοι το προτιμούν γιατί δίνει μία ανταγωνιστική αιχμή στις ήδη υπάρχουσες σπουδές τους, δηλαδή κάποιος που σπουδάζει στο Πολυτεχνείο μπορεί να συνδυάζει το πτυχίο του με Χρηματοοικονομικά στο Deree ή ό,τι άλλο τον ενδιαφέρει. Ο συνδυασμός αυτών των γνώσεων, η απόκτηση δύο τίτλων σπουδών σε 4 χρόνια, τον κάνουν περιζήτητο στην αγορά εργασίας. Να σημειώσουμε εδώ τα πλεονεκτήματα του Παράλληλου Προγράμματος είναι πολλά, όπως: η φοίτηση για κάποιο διάστημα σε μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού, με υποτροφία ή με δίδακτρα Deree, η πρακτική άσκηση σε πολυεθνικούς ομίλους σε όλο τον κόσμο και βέβαια οι υποτροφίες του «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος» προς τους αριστούχους φοιτητές του προγράμματος.

ΕΡ: Σπουδές και διαμονή μακριά από την Ήπειρο. Πώς μπορούν οι νέοι που επιθυμούν να σπουδάσουν στο Deree να αντεπεξέλθουν στο κόστος των διδάκτρων και της ζωής σε μια άλλη πόλη;
- Στο Aμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος πιστεύουμε ότι κανένας νέος δεν πρέπει να στερείται το δικαίωμα στην ποιοτική εκπαίδευση λόγω της οικονομικής του κατάστασης. Γι’ αυτό και έχουμε θεσπίσει ένα ευρύ πρόγραμμα υποτροφιών και οικονομικής στήριξης ύψους 5,2 εκατ. ευρώ για το 2021-22. Οι νέοι με καταγωγή από την Ήπειρο μπορούν να επωφεληθούν από την ειδική ονομαστική υποτροφία «Michael Anagnos School Scholarship» που προβλέπει το πρόγραμμα! Σχετικά με τη στέγαση, το Deree διαθέτει υπερσύγχρονο συγκρότημα εστιών μόλις λίγα λεπτά απόσταση από το campus, σε μία ήσυχη, ασφαλή γειτονιά με πρόσβαση στο μετρό ώστε να εξυπηρετεί όλες τους τις μετακινήσεις.

ΕΡ: Αν ένας νέος δεν έχει αποφασίσει την κατεύθυνση σπουδών που θα ακολουθήσει, πώς μπορεί να τον βοηθήσει το Deree σε αυτό;
- Το Deree διαθέτει το δικό του γραφείο διασύνδεσης και επαγγελματικού προσανατολισμού που καθοδηγεί τους νέους να βρουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους και, στη συνέχεια, τους στρέφει στο ακαδημαϊκό αντικείμενο που τους ταιριάζει. Παράλληλα, ακόμα και αν ένας νέος δυσκολεύεται να αποφασίσει κατεύθυνση, χάρη στο αμερικανικό μοντέλο σπουδών, μπορεί να επιλέξει μαθήματα από διάφορα γνωστικά αντικείμενα και, δοκιμάζοντας, να βρει αυτό που τον εκφράζει και τον εμπνέει. Επιπλέον, ένας ακόμη λόγος για να παρακολουθήσει κανείς την online εκδήλωση του Deree, είναι το δωρεάν τεστ επαγγελματικών δεξιοτήτων της Orientum, της έγκριτης εταιρείας συμβούλων προσανατολισμού που θα είναι διαθέσιμο σε όσους ενδιαφέρονται.

ΕΡ: Τι να περιμένει κανείς να ανακαλύψει παρακολουθώντας την online εκδήλωση του Σαββάτου;
- Mία εφ’ όλης της ύλης παρουσίαση του Deree, τα προγράμματα, τις ευκαιρίες καριέρας και πρακτικής άσκησης, τις παράλληλες σπουδές, τις υποτροφίες, και πολλά περισσότερα. Ακόμη, θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπροσώπους του Deree και να τους θέσει τις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς του. Περισσότερα, live στις 24 Απριλίου!
Η online παρουσίαση του Deree για το κοινό της Ηπείρου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Απριλίου, ώρα 11:00. Δηλώσεις συμμετοχής στο https://www.acg.edu/events/e-roadshow-deree-visits-your-city-epirus/ ή στο 210 6009800 εσωτ. 1317, 1410.