Διαδικτυακή εκδήλωση για το Αρχαίο Θέατρο Αμβρακίας

on .

amvrakia

• Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Παραμερίζοντας το πέπλο του χρόνου: Αρχαίο θέατρο Αμβρακίας», θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη και ώρα 7 μ.μ..
Πρόκειται για μια ακόμη διάλεξη του κύκλου Πολιτιστική διαδρομή των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου από το Σωματείο «Διάζωμα» και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει σε δωρεάν live streaming μέσω του site, της σελίδας του Μεγάρου στο fb και του καναλιού του στο YouTube, τις ομιλίες «Το “Μικρό” Θέατρο της Αμβρακίας – Τα νέα δεδομένα», που θα παρουσιάσει η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας Βαρβάρα Ν. Παπαδοπούλου, και «“Ραβδίσματα και παιγνιδίσματα” στα θεμέλια του “Μικρού” Θεάτρου της Αμβρακίας» με την Θεοδώρα Κοντογιάννη, προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας. Προλογίζει ο πρόεδρος του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ Σταύρος Μπένος, o οποίος έχει αναλάβει επίσης τον συντονισμό της συζήτησης.
Η σειρά διαλέξεων Πολιτιστική διαδρομή των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου ολοκληρώνεται τον Ιούνιο, με την ομιλία για το αρχαίο θέατρο Γιτάνων (18.6.2021).