Ο Σπ. Ριζόπουλος για φυσικό αέριο απόσυρση πετρελαϊκών, κτηνοτρόφους...

on .

RIZOPOYLOS MASKA 29 10 2020

• Θέματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, την εγκατάσταση φυσικού αερίου στην Ήπειρο, τις πρωτοβουλίες απόσυρσης των Repsol Energean και ΕΛΠΕ από τα οικόπεδα Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας και την επιδότηση των κτηνοτρόφων ανέπτυξε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου», Σπύρος Ριζόπουλος.
Αναφερόμενος στο θέμα της ενέργειας, ο επικεφαλής της παράταξης, χαιρέτισε την αποχώρηση της ισπανικής Repsol από το οικόπεδο των Ιωαννίνων κάνοντας γνωστό πως με επιστολές του από τις αρχές Φεβρουαρίου είχε ζητήσει την εξέλιξη αυτή, παροτρύνοντας όμως την Energean να ασχοληθεί με την έλευση φυσικού αερίου.
«Χαίρομαι για τη εξέλιξη όμως ο αγώνας δεν τελείωσε. Προεκλογικά μόνο η Αξιοβιώτη Ανάπτυξη είχε ταχθεί υπέρ των ερευνών υδρογονανθράκων. Εμείς παλεύουμε να αποσυρθούν και τα ΕΛΠΕ από την Θεσπρωτία καλώντας κι αυτά να ασχοληθούν με την έλευση φυσικού αερίου στην περιοχή», ανέφερε. 
Σχετικά με το φυσικό αέριο ο κ. Ριζόπουλος έκανε γνωστό πως μετά από δική του διαμεσολάβηση, ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Πίνδος» βρίσκεται σε συζητήσεις με τη ΔΕΠΑ , με στόχο να διερευνηθεί η δυνατότητα δημιουργίας των απαραίτητων υποδομών ώστε σε πρώτη φάση να τροφοδοτηθεί με φυσικό αέριο το εργοστάσιο του συνεταιρισμού και σε δεύτερη οι παραγωγοί του.
Παράλληλα έριξε τα καρφιά του στην περιφερειακή αρχή λέγοντας ότι «σε αντίθεση με τον κ. Καχριμάνη που οι πρωτοβουλίες του αφορούν ανάγκες του χθες, προσπαθώ οι ενέργειες μου να έχουν σχέση με το μέλλον…».
Σε ότι αφορά τους κτηνοτρόφους, επισήμανε πως μετά από την οικονομικοτεχνική μελέτη που εκπόνησε το αρμόδιο τμήμα της παράταξης, αποδεικνύεται ότι το μεγαλύτερο μέρος των κτηνοτρόφων με κοπάδια 100 αιγοπροβάτων δεν είναι βιώσιμο.
«Δυστυχώς κι εδώ τα προβλήματα νοοτροπίας που υπάρχουν, έχουν δημιουργήσει ένα τρίγωνο πελατειακών συμφερόντων μεταξύ της Περιφέρειας, των γαλακτοβιομηχανιών και συγκεκριμένων συνδικαλιστών κτηνοτρόφων που οδηγούν σε μπελάδες τόσο τους μικρούς παραγωγούς όσο και τις ίδιες τις γαλακτοβιομηχανίες. Η ελεύθερη αγορά πρέπει να λειτουργεί ως τέτοια και η Διεπαγγελματική πρέπει να αποφασίσει τι ρόλο θα παίξει…», ανέφερε, μεταξύ άλλων.
Κλείνοντας τη συνέντευξη Τύπου ο κ. Ριζόπουλος κάλεσε τους δημοσιογράφους αλλά και τον ηπειρώτικο λαό να συγκρίνει τη δική του παραγωγικότητα σε σχέση με αυτή του Περιφερειάρχη!