Γιάννενα και καλλιτεχνικός κόσμος πενθούν τον συνθέτη Τάκη Μουσαφίρη

on .

MOYSAFIRHS TAKHS MHTROPANOS

• Πανελλήνια συγκίνηση έχει προκαλέσει ο θάνατος του Τάκη Μουσαφίρη, του σπουδαίου αυτού συνθέτη και στιχουργού, που έγραψε ανεπανάληπτα λαϊκά τραγούδια, τα οποία ερμήνευσαν μεγάλοι Έλληνες τραγουδιστές.

Συγκίνηση που διαπερνά τους φίλους και συγγενείς του στην πόλη μας, τους δεκάδες καλλιτέχνες με τους οποίους συνεργάστηκε, αλλά και όλους εκείνους που σιγοτραγούδησαν, γλέντησαν κι έκλαψαν με τα τραγούδια του.
Ο Τάκης Μουσαφίρης, που αν και απουσίαζε χρόνια από τα Γιάννενα, ποτέ δεν τα απαρνήθηκε και πάντα όταν εύρισκε χρόνο τα επισκέπτονταν και συναντούσε αγαπημένους του συγγενείς και φίλους.
Σήμερα στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Περιβλέπτου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία, με τα περιοριστικά μέτρα βεβαίως που ισχύουν. Ήταν άλλωστε επιθυμία του να «επιστρέψει» στην ιδιαίτερη πατρίδα του, απ’ όπου ξεκίνησε για να κάνει τη μεγάλη αυτή καριέρα στο καλλιτεχνικό στερέωμα της Ελλάδος.
Ο Τάκης Μουσαφίρης γεννήθηκε το 1936 και το 1954 αποφοίτησε από τη Ζωσιμαία Σχολή και στη συνέχεια πήρε το δρόμο προς Αθήνα. Αρχικά δούλευε σε μικρά μαγαζιά, παίζοντας κιθάρα και τραγουδώντας, μέχρι να έλθουν στη συνέχεια οι μεγάλες επιτυχίες του, που σήμερα τις τραγουδούν όλες οι ηλικίες.

Ο Δήμος Ιωαννιτών
Tη βαθιά του λύπη για τον θάνατο του Τάκη Μουσαφίρη, του σπουδαίου συνθέτη και στιχουργού που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στο λαϊκό τραγούδι, εκφράζει ο Δήμος Ιωαννιτών, ο οποίος χθες εξέδωσε και σχετικό ψήφισμα.
Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, ο εκλιπών «ασχολήθηκε με τη μουσική από μικρός και κατάφερε να αναδειχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους και, ίσως, ο περισσότερο πολυτραγουδισμένος λαϊκός συνθέτης και στιχουργός. Οι δημιουργίες του έγιναν συνώνυμο του καλού ελληνικού τραγουδιού και αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της συλλογικής μας μνήμης».
Ο Δήμος εκφράζει επίσης συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του Τ. Μουσαφίρη.