Θεσμός με διεθνή απήχηση το 7ο Θερινό Πανεπιστήμιο

on .

THERINO PANEP DIADIKTYAKO

• Με τη συμμετοχή Πρυτάνεων και πανεπιστημιακών Καθηγητών, αλλά και εκπροσώπων του Τύπου από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αμερική και την Αυστραλία, πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή, επίσημη παρουσίαση του 7ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ» που οργανώνει το Εργαστήριο Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων, ΜΜΕ και Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Η δράση προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην Ύδρα 11 - 14 Ιουλίου (εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν), καθώς και μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Το Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο εντάσσεται στο επετειακό πρόγραμμα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Ύδρας. Φέρει φέτος τον ειδικότερο τίτλο «Γλώσσα και ελευθερία της έκφρασης».
Την ανακοίνωση έκανε η ιδρύτρια και ακαδημαϊκή διευθύντρια του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η οποία και συντόνισε την εκδήλωση, ξεκινώντας με την ανάγνωση του χαιρετισμού του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλου Αλμπάνη. Στην εκδήλωση μίλησαν οι Αντιπρυτάνεις του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μηνάς Πασχόπουλος και Σταύρος Νικολόπουλος, η πρόεδρος του Π.Τ.Ν. Αικατερίνη Πλακίτση, η Λέκτορας του Macquarie University, Patricia Koromvokis, o Λέκτορας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και πρόεδρος του Κύκλου Ελλήνων Ακαδημαϊκών της Βοστώνης Νικόλας Πρεβελάκης, και ο δήμαρχος της Ύδρας Γεώργιος Κουκουδάκης. Συμμετείχαν επίσης ο Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Κώστας Γουλιάμος, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου κ. Οδυσσέας – Ιωάννης Ζώρας, ο τ. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γεώργιος Καψάλης, η Κοσμήτωρ της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Πηνελόπη Βουγιουκλή - Καμπάκη κ.α..
Από την πλευρά του δημοσιογραφικού κόσμου, μίλησαν ο γενικός διευθυντής του CNN Greece, Γιάννης Μανδαλίδης, η διευθύντρια του Καναλιού της Βουλής Αλεξία Κουλούρη και ο δημοσιογράφος από την Ήπειρο Γιάννης Κεΐσογλου.
Τέλος συγκινητική ήταν η παρουσία του Ομίλου Αποφοίτων του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου, με τις ομιλίες των κ.κ. Δημήτρη Βαρδαβά και Δημήτρη Παυλίδη, που ανακοίνωσαν ότι και οι απόφοιτοι συνεχίζουν την παράδοση του μητρικού φορέα, διοργανώνοντας το «Μικρό Θερινό». Η εκδήλωση έκλεισε με τη φράση της Ακαδημαϊκής Διευθύντριας «Εάν δεν εμπλέξουμε τους νέους στα όμορφα πράγματα, αυτά δεν θα γίνουν ποτέ ομορφότερα».