Εκδήλωση σήμερα (7 μ.μ.) στη μνήμη της Γιαννιώτισσας Εβραίας Εσθήρ Κοέν

on .

koen

• Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Ρωμανιώτικη τέχνη. Εκδήλωση στη μνήμη της Εσθήρ Κοέν» διοργανώνει σήμερα, Πέμπτη και ώρα 7 μ.μ. το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.
Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Πρόεδρος του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας.
H εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται με τη συμβολή του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος, αποτελεί φόρο τιμής στη μνήμη της Γιαννιώτισσας Εσθήρ Κοέν, από τις τελευταίες Ελληνίδες που επέζησαν του Ολοκαυτώματος, η οποία έφυγε από τη ζωή την 1η Δεκεμβρίου 2020. Περιλαμβάνει εισηγήσεις και μαρτυρίες για την ιστορική διαδρομή, την καθημερινή ζωή, την τέχνη και τη μουσική των Ρωμανιωτών.
Η απευθείας μετάδοση της εκδήλωσης, από την αίθουσα Γερουσίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου, θα γίνει μέσω της ιστοσελίδας του Ιδρύματος της Βουλής http://foundation.parliament.gr, καθώς και από τη διαδικτυακή πλατφόρμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής WebTV-2 (https://parltv.live.grnet.gr/webtv/#!pid=webtv2).