Παρουσιάστηκε το μετάλλιο της Εκκλησίας για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

on .

ellada 21

• Το μετάλλιο της Εκκλησίας της Ελλάδος για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, παρουσιάστηκε χθες με την τήρηση όλων των απαιτούμενων υγειονομικών μέτρων.
Η παρουσίαση του μεταλλίου έλαβε χώρα στην αίθουσα της Ιεραρχίας, στο Μέγαρο της Ιεράς Συνόδου.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε με την ευθύνη της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Ακαδημίας Εκκλησιαστικών Τεχνών, στο πλαίσιο των συνοδικών και περιφερειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το μετάλλιο αυτό, το οποίο με απαράμιλλη μαεστρία φιλοτέχνησε για την Εκκλησία μας ο χρυσοχοϊκός οίκος “Μιχαλάς”, θα απονέμεται σε πρόσωπα και φορείς, ως συμβολικό αντίδωρο για την προσφορά τους στο έθνος. Σε εκείνους δηλαδή, που εκπροσωπούν επάξια ανάμεσά μας τη συνέχεια της ανιδιοτέλειας και της αξιοσύνης που εμφύσησε ο Τριαδικός Θεός στους κτήτορες και πατέρες του νεοελληνικού κράτους.
»Το επετειακό αυτό έτος αφιερώθηκε από την Εκκλησία μας στους Αγίους Νεομάρτυρες. Αφιερώθηκε στις καθαγιασμένες αυτές μορφές που έπεσαν για τον Σταυρό και για τα χώματά μας, για τη γαλανόλευκη και για την Παναγιά μας, για του Χριστού την πίστη την Αγία και της πατρίδος την Ελευθερία. Σ’ εκείνους, λοιπόν, που πριν από διακόσια χρόνια έφτασαν στη θέωση την ψυχή τους και την Ελλάδα, αφιερώνουμε και το επετειακό αυτό έμβλημα…».