Έφυγε από τη ζωή ο Γιαννιώτης ηθοποιός Σπύρος Μισθός

on .

misthos

• Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο και στην ιδιαίτερη πατρίδα του τα Γιάννενα προκάλεσε η είδηση του θανάτου του γνωστού ηθοποιού Σπύρου Μισθού, ο οποίος έχασε τη μάχη με τον καρκίνο το βράδυ του Σαββάτου.
Ο Σπύρος Μισθός ήταν ηλικίας 62 ετών και έφυγε από τη ζωή μετά από πολύμηνη και σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Ο εκλιπών έγινε γνωστός μέσα από τις βιντεοταινίες της δεκαετίας του ’80, καθώς ήταν ένας από τους πιο γοητευτικούς ηθοποιούς της γενιάς του. Η απόλυτη αναγνώριση και ο ρόλος που τον σημάδεψε ήρθε ωστόσο αργότερα, όταν υποδύθηκε τον αστυνόμο Χάρη Βεργίτση στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Καλημέρα ζωή» του Νίκου Φώσκολου στον ΑΝΤ1.
Παρά τις τηλεοπτικές του επιτυχίες, η μεγάλη αγάπη του Σπύρου Μισθού ήταν το θέατρο και κάτι που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι πως έχει παίξει και αρχαίο θέατρο καθώς συμμετείχε στην παράσταση «Πέρσες» στο Ηρώδειο  το 1983, με σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή τον Αλέξη Μινωτή.
Στο ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων
Το 2007 ο Σπύρος Μισθός και η οικογένειά του μετακόμισαν στα Γιάννινα, όπου εκείνος ανέλαβε χρέη καλλιτεχνικού διευθυντή στο ΔΗΠΕΘΙ. Τέσσερα χρόνια αργότερα ο Σπύρος Μισθός επέστρεψε οικογενειακώς στην Αθήνα, αφού η νέα διοίκηση του ΔΗΠΕΘΙ κατήγγειλε τη σύμβασή του, όμως δεν έκοψε ποτέ τις γέφυρες με τη γενέτειρά του, τα Γιάννενα.
Ο Σπύρος Μισθός ήταν ένθερμος υποστηρικτής του ΠΑΣ Γιάννινα και μάλιστα είχε διατελέσει και μέλος της διοίκησης της γιαννιώτικης ομάδας. Μάλιστα, με χτεσινή της ανακοίνωση η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα τον χαρακτήρισε σημαντικό φίλο και παλιό παράγοντα της γιαννιώτικης ομάδας, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια της για τον θάνατό του.