«Περίεργη στασιμότητα» βλέπουν στο Πνευμ. Κέντρο οι φιλόμουσοι

on .

PNEYMATIKO KENTRO AITHOYSA

• Την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό του για την «περίεργη», όπως τη χαρακτηρίζει, στασιμότητα που επικρατεί σε βασικές δομές παραγωγής πολιτιστικού έργου του Πνευματικού Κέντρου, εκφράζει δημόσια ο Σύλλογος Καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων.
Μέλη της ορχήστρας και της φιλαρμονικής σε επιστολή διαμαρτυρίας με τίτλο «Δεν φταίει για όλα η… πανδημία», αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Η λειτουργία των δύο μεγάλων μουσικών συνόλων του Πνευματικού Κέντρου, της Φιλαρμονικής και της Συμφωνικής Ορχήστρας, δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, παρότι στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 16ης Οκτωβρίου, εγκρίθηκε η σχετική προκήρυξη για την πλήρωση των απαραίτητων θέσεων. Για λόγους που εμείς φυσικά αγνοούμε, η διαδικασία έχει "παγώσει" και δεν προχωρά. Με ποιού την ευθύνη;
»Πολλά από τα μέλη της Φιλαρμονικής και της Συμφωνικής Ορχήστρας δεν έχουν άλλους πόρους επιβίωσης, με αποτέλεσμα, η αναίτια αυτή καθυστέρηση να τους έχει κυριολεκτικά "πνίξει", δημιουργώντας τους οικονομική ασφυξία…».
Παράλληλα αναφέρονται στη δυνατότητα που δίνει πρόσφατη ΚΥΑ για διεξαγωγή εκδηλώσεων αποκλειστικά με μόνο σκοπό την αναμετάδοση. «Αυτή η παράμετρος – τονίζουν - αντανακλά και τον τρόπο που θα χαρακτηρίσει τη λειτουργία των ορχηστρών του Πνευματικού Κέντρου σε συνθήκες πανδημίας, με συχνή διαδικτυακή παρουσία μέσω δωρεάν διαύλων του ίντερνετ, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν όχι μόνο οι συμπολίτες, αλλά ένα ευρύτερο και πιο απαιτητικό κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο! Μια παγκόσμια προβολή για την πόλη μας».
Σε άλλο σημείο εκφράζουν την ελπίδα ότι η καθυστέρηση στην δημοσίευση της προκήρυξης δεν θα έχει αντίκτυπο ούτε και στις προγραμματισμένες για το 2021 εκδηλώσεις, στα πλαίσια των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, οι οποίες και χρήζουν πολύμηνης προετοιμασίας για να καταφέρουν να αναδείξουν τα Γιάννενα ως την καρδιά των επετειακών αυτών εκδηλώσεων.
Κλείνοντας καλούν την Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου «να κινήσουν τώρα τα γρανάζια της γραφειοκρατίας και να επιτρέψουν να ανεβάσουμε ξανά τον πήχη του πολιτισμού, εκεί που η πόλη μας το αξίζει».