Οι ξενοδόχοι Ιωαννίνων προβάλλουν το Νομό σε Ελλάδα και εξωτερικό

on .

KSENODOXOI IOANNINWN

• Μπορεί η πανδημία του κορωνοϊού φέτος να έχει επηρεάσει σημαντικά τον τουριστικό κλάδο και της χώρα μας, αυτό όμως δεν σταματά τους τοπικούς φορείς να προβάλλουν τις ομορφιές της Ηπείρου εντός κι εκτός συνόρων!
Σ’ αυτό το πλαίσιο, η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων συνεχίζει τις δράσεις της για την προώθηση της περιοχής μας ως διεθνούς τουριστικού προορισμού με την ξενάγηση και φιλοξενία δημοσιογράφων από ελληνικά μέσα ενημέρωσης, καθώς και δύο από την Αγγλία.
Οι Έλληνες δημοσιογράφοι ήταν απεσταλμένοι της «Καθημερινής» και των ηλεκτρονικών περιοδικών Vice και Popaganda, ενώ οι Άγγλοι δημοσιογράφοι της εβραϊκής εφημερίδας του Ηνωμένου Βασιλείου Jewish Journal. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης, επισκέφτηκαν την πόλη των Ιωαννίνων μαθαίνοντας για την ιστορία και τα αξιοθέατά της, την γαστρονομία και τα παραδοσιακά της επαγγέλματα. Στη συνέχεια γνώρισαν τα χωριά του Ζαγορίου και του Μετσόβου όπου ξεναγήθηκαν στα πολιτιστικά και φυσιολατρικά τους σημεία, γεύτηκαν τα παραδοσιακά τους εδέσματα και βίωσαν την εγκάρδια φιλοξενία των ανθρώπων τους.
Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων θεωρεί ότι η συνεχής παρουσία της περιοχής μας στα εθνικά και διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης, παρά τις δυσκολίες της τρέχουσας κατάστασης, βοηθά στην διατήρηση του ονόματός της στη μνήμη των υποψηφίων επισκεπτών της και στην βελτίωση της φήμης της στο εξωτερικό.
Στην Κόνιτσα
Ανακοίνωση για την επίσκεψη των δημοσιογράφων στην Κόνιτσα εξέδωσε ο Δήμος της ακριτικής κωμόπολης. Όπως αναφέρει, αντιπροσωπεία δημοσιογράφων συνοδευόμενη από τον εκπρόσωπο της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων Θ. Αλεξίου και τα στελέχη της Αναπτυξιακής Ηπείρου ΑΕ Γεωργία Κιτσάκη και Χαρητάκη Παπαϊωάννου επισκέφτηκαν το Μουσείο Οίνου και Αμπέλου της Ηπείρου που βρίσκεται στην Κόνιτσα, καθώς και την γέφυρα του Αώου. Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Λαζογιάννης είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τον Δήμο, καθώς και τις πολλές επιλογές που προσφέρει για εναλλακτικές δραστηριότητες στους επισκέπτες.