Το πρόγραμμα του ΔΗΠΕΘΕ για καλοκαίρι και φθινόπωρο

on .

dipethe

• Δράσεις για όλους υλοποιεί μέσα στο καλοκαίρι το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, το οποίο στην μετά… καραντίνας εποχή, έχει ήδη ξεκινήσει προσπάθεια, ώστε να συνεχίσει την σταθερή πορεία του, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.
Στο πλαίσιο αυτό, το ΔΗΠΕΘΕ παρουσιάζει το νέο του πρόγραμμα για το φετινό καλοκαίρι και για τις αρχές του Φθινοπώρου, και καλεί τους πολίτες όλης της Ηπείρου, αλλά και όμορων περιοχών, να στηρίξουν, όπως κάνουν κάθε χρόνο και τις φετινές δράσεις.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
*Μια περιπατητική performance / παράσταση με τίτλο «ΠΟΥΚαιρός για έρωτες» (Σαίξπηρ edition). Σήμερα, Τετάρτη και αύριο, Πέμπτη και κάθε Δευτέρα με Πέμπτη έως 27 Αυγούστου (εκτός από τις 13 Αυγούστου).

Ώρα έναρξης 20.00. Είσοδος ελεύθερη. Παίζουν: Αριστοτέλης Σπυρόπουλος, Αντώνης Χρήστου, Μαρία Κεβρεκίδου, Κατερίνα Γιαννακοπούλου, Γιώτα Παναγή. Καλλιτεχνική Επιμέλεια και Παραγωγή: Συν Πλην Τρία. Διασκευή: Γιώτα Παναγή. Μουσική διδασκαλία: Kατερίνα Βασιλείου. Σκηνογραφία: Χρήστος Κόλλιας. Κρατήσεις και ενημέρωση για το σημείο εκκίνησης στο τηλ: 6973-955355.
* Εκπαιδευτικά προγράμματα στην αυλή του Αρχοντικού Πυρσινέλλα από τις Κατερίνα Γιαννακοπούλου, Μαρία Κεβρεκίδου και Γιώτα Παναγή.
1. Κατασκευή αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων από υλικά που ο καθένας μπορεί να βρει στο σπίτι του. Τόπος: Αύλειος χώρος Αρχοντικού «Πυρσινέλλα». Στις 17, 19, 24 και 26 Σεπτεμβρίου, ώρα 11 π.μ., για παιδιά 4 έως 7 ετών.
2. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι στον κόσμο του θεάτρου».. Η γαντοκούκλα επιλέγει προορισμό και μας δίνει πληροφορίες για έναν θεατρικό συγγραφέα της χώρας που έχει επιλέξει από τον χάρτη/υδρόγειο. Τόπος: Αύλειος χώρος Αρχοντικού «Πυρσινέλλα». Στις 15, 21 και 29 Σεπτεμβρίου, για παιδιά 7 έως 10 ετών.
3. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ηχοπεριπέτειες». Ένα εργαστήρι που δημιουργούμε δικά μας ηχοτοπία και θα ανακαλύψουμε πόσες ιστορίες μπορούν να μας πουν οι ήχοι. Τόπος: Αύλειος χώρος Αρχοντικού «Πυρσινέλλα». Στις 25, 27 και 31 Αυγούστου και στις 2 Σεπτεμβρίου.
* Εργαστήρι δημιουργικής γραφής για εφήβους και ενηλίκους. Το Εργαστήρι υλοποιείται από τον Σταύρο Μόσχη και απευθύνεται σε ενήλικες και εφήβους έχοντας ως στόχο να διεγείρει και να αξιοποιήσει τις πρώτες, αυθεντικές δημιουργικές σκέψεις των συμμετεχόντων, αποτυπωμένες αρχικά σε ποιητικά κείμενα ελεύθερου στίχου. Αύριο, Πέμπτη, ώρα 11 π.μ. για εφήβους και μεθαύριο, Παρασκευή, ώρα 11 π.μ. για ενηλίκους. Τρόπος υλοποίησης: Διαδικτυακά μαθήματα.
* Διαδικτυακό μονόπρακτο θεατρικό έργο με τίτλο «Καθαρά Από Κατσαρίδες – Dare to dream», η διάρκεια του οποίου θα είναι περίπου, 75 λεπτά. Το έργο παρουσιάζεται στη σελίδα του ΔΗΠΕΘΕ (www.dipetheioannina.eu) από την Χριστίνα Τζιάλλα, μέσα από καινοτόμες προσεγγίσεις σε ψηφιακή μορφή.
* Παράσταση θεάτρου κούκλας «Ο μωβ κούκος». Μια πρόταση της Εβίτας Αγγέλη που θα υλοποιηθεί από το Εργαστήρι Τέχνης και Εκπαίδευσης «Ο Βυσσινόκηπος». Τόπος: Αύλειος χώρος Αρχοντικού «Πυρσινέλλα». Στις 2 Σεπτεμβρίου, ώρα 8 μ.μ..
*Εργαστήρι κατασκευής κούκλας για παιδιά από 7 ετών, με τίτλο «Μια κούκλα στην τσάντα μου». Θα υλοποιηθεί από το Εργαστήρι τέχνης και εκπαίδευσης «ο Βυσσινόκηπος». Τόπος: «Καμπέρειο» Πνευματικό Ίδρυμα. Στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου, στον 4ο όροφο.

Web Baner Antigoni