Στα Γιάννενα σήμερα η Γιάννα Αγγελοπούλου

on .

AGGELLOPOYLOY GIANNA

Στα Γιάννενα θα βρεθεί σήμερα, Τρίτη η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου, το πρόγραμμα συναντήσεων και επισκέψεων της οποίας έγινε γνωστό χθες.
Πιο αναλυτικά, η κ. Αγγελοπούλου θα επισκεφθεί την Περιφέρεια Ηπείρου και το Δημαρχείο Ιωαννίνων όπου θα έχει συνάντηση αντίστοιχα με τον Περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη και με τον Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ. Στη 1.30 μ.μ. συνάντηση εργασίας θα λάβει χώρα στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», στο πλαίσιο της οποίας θα κάνει εισήγηση με θέμα την προετοιμασία των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης. Ακολούθως η κ. Αγγελοπούλου θα επισκεφθεί το Κάστρο των Ιωαννίνων και στις 4.50 μ.μ. θα βρεθεί στο Νησί. Εκεί θα επισκεφθεί τη Μονή Φιλανθρωπινών και το Μουσείο Αλή Πασά του Φώτη Ραπακούση.
Ο Κώστας Τασούλας
Στη σημερινή συνάντηση εργασίας είχε προσκληθεί από τον Δήμαρχο Ιωαννιτών και ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο οποίος όμως ενημέρωσε χθες τον κ. Ελισάφ πως δεν θα μπορέσει να παραβρεθεί καθώς προέκυψε έκτακτη ψηφοφορία με αφορμή νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Όπως τονίζει στην επιστολή του ο κ. Τασούλας, «η Επιτροπή Ελλάδα 2021 και η Πρόεδρός της έχουν τόσο τη γνώση όσο και τη διάθεση να αναδείξουν μαζί με τον Δήμο Ιωαννιτών τη σημαντική συμβολή των Ιωαννίνων και της Ηπείρου ευρύτερα στον ελληνικό όρθρο του 1821 και τη γέννηση του Νεοελληνικού Κράτους».