Τιμήθηκαν οι 152 νεκροί της μαρτυρικής Μουσιωτίτσας

on .

MOYSIOTITSA KALOGIANNHS 26 7 20

• Μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για τα 77 χρόνια από τη ναζιστική θηριωδία στη Μουσιωτίτσα του Δήμου Δωδώνης τον Ιούλιο του 1943, με 152 πολίτες εν ψυχρώ δολοφονηθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα Κατοχής.
Μετά τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Νέας Μουσιωτίτσας ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Δωδώνης Χρ. Ντακαλέτσης, ενώ στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Ιωαννίνων Στ. Καλογιάννης και Μ. Τζούφη, αντιπεριφερειάρχες, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και κάτοικοι του χωριού.
«Η μνήμη του Ολοκαυτώματος της Μουσιωτίτσας οφείλει να τροφοδοτεί τους αγώνες ενάντια στις προσπάθειες αναβίωσης των φασιστικών και ναζιστικών ιδεών και πράξεων», τόνισε σε μήνυμά της η κ. Τζούφη, αναφέροντας ακόμη ότι «στο πλαίσιο «της ιερής μνήμης» εντάσσονται οι απαράγραπτες νόμιμες διεκδικήσεις της Ελλάδας έναντι της Γερμανίας, στην οποία έχει κατατεθεί ρηματική διακοίνωση το 2019 με το σύνολο των αξιώσεων, σύμφωνα με απόφαση της προηγούμενης Ελληνικής Βουλής…».