Μέτρα για την επιβίωσή τους ζητούν οι Γιαννιώτες μουσικοί

on .

MOYSIKOI DIAMARTYRIA 22 7 20

• Την άμεση λήψη μέτρων για την επιβίωση των εργαζόμενων του κλάδου διεκδικεί το Σωματείο Μουσικών «Η Αλληλοβοήθεια», το οποίο έκανε κινητοποίηση στα Γιάννενα.
Στην κεντρική ομιλία της συγκέντρωσης ο πρόεδρος του σωματείου Μίλτος Διαμάντης ανέφερε ότι η απαγόρευση των πανηγυριών και γλεντιών αφήνει χιλιάδες εργαζόμενους καλλιτέχνες χωρίς εισόδημα για πολλούς μήνες οδηγώντας τους στη φτώχεια και της ανέχεια.

Ο μουσικός Βασίλης Παπαγεωργίου στο χαιρετισμό του σχολίασε ότι η κυβέρνηση τους χιλιάδες εργαζόμενους μουσικούς τους αφήνει συνειδητά ξεκρέμαστους.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων Νίκος Έξαρχος στο χαιρετισμό του εξέφρασε τη στήριξη στον αγώνα των μουσικών, ανέδειξε την αναγκαιότητα αυτοί οι αγώνες να συνεχιστούν και να κλιμακωθούν σε κοινό βηματισμό με τους αγώνες όλων των εργαζόμενων απέναντι στην αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις.
Ακολούθησε μουσική διαμαρτυρία στους δρόμους της πόλης. Το ραντεβού ανανεώθηκε για αύριο, Παρασκευή, ώρα 11:00 με παράσταση διαμαρτυρίας του σωματείου και του Εργατικού Κέντρου στον Δήμαρχο Ιωαννιτών και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου.