Οριστικό… φρένο σε σπείρα που «έγδυσε» δεκάδες σπίτια!

on .

DIARRHKSH PORTA

• Τέλος στην παράνομη δραστηριότητα σπείρας η οποία το τελευταίο δίμηνο άνοιξε και άδειασε δεκάδες σπίτια στην ευρύτερη περιοχή έβαλε η Ασφάλεια Άρτας συλλαμβάνοντας τέσσερα μέλη της και κατάσχοντας κλοπιμαία που είχαν στην κατοχή τους.
Η σπείρα εξαρθρώθηκε στο πλαίσιο επιχείρησης που έλαβε χώρα ξημερώματα Σαββάτου στο Χανόπουλο Άρτας από άνδρες του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας και της τοπικής Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ). Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της ομάδας, τρεις Έλληνες και μία αλλοδαπή γυναίκα, οι οποίοι εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα καθώς και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται και τρία ακόμα μέλη της εγκληματικής ομάδας.
Πρώτα παρακολουθούσαν…
Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες οι οποίοι είχαν συγκροτήσει τη σπείρα τουλάχιστον από τον περασμένο Μάιο έχοντας ως σκοπό τον παράνομο πορισμό εισοδήματος, διέπρατταν κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια σε περιοχές της Βορειοδυτικής Ελλάδας. Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της ομάδας αρχικά κατόπτευαν τα σπίτια που επέλεγαν ως στόχους και, αφού διαπίστωναν ότι οι ένοικοι απουσίαζαν, εισέρχονταν σε αυτά διαρρηγνύοντας πλαϊνές μπαλκονόπορτες ή παράθυρα.
Από την έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί 23 περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεις, τελεσμένες και σε απόπειρα, που έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από 21 Μαΐου έως και την 17 Ιουλίου σε περιοχές της Άρτας, της Πρέβεζας, των Ιωαννίνων, της Λευκάδας και της Αμφιλοχίας.
Πλούσια η λεία!
Οι δράστες αφαιρούσαν κυρίως χρήματα και κοσμήματα από τα σπίτια που άνοιγαν, ενώ εκτιμάται ότι η λεία από την εγκληματική τους δράση υπερβαίνει τις 65.000 ευρώ! Αναλυτικότερα, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας, ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κατά περίπτωση, ενέχονται στα παρακάτω αδικήματα: Σε 12 κλοπές και μία απόπειρα κλοπής από σπίτια σε περιοχές της Άρτας, σε τέσσερις κλοπές και δύο απόπειρες κλοπών από σπίτια σε περιοχές της Πρέβεζας, σε μία κλοπή από σπίτι στη Βασιλική Λευκάδας, σε δύο απόπειρες κλοπών από σπίτια στην Αμφιλοχία και σε μία απόπειρα κλοπής από σπίτι στα Σερβιανά Ιωαννίνων.
Στην κατοχή των συλληφθέντων και σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους καθώς και στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρυσαφικά, τα οποία και αποδόθηκαν στους παθόντες, διαρρηκτικά εργαλεία και τέσσερα κινητά τηλέφωνα. Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.