«Ο Θησέας και ο Μινώταυρος» στο υπαίθριο Θέατρο Ε.Η.Μ.

on .

MINOTAYROS PARASTASH

• Στο υπαίθριο Θέατρο της Ε.Η.Μ. θα παρουσιαστεί την Τρίτη, 4 Αυγούστου η παιδική παράσταση «Ο Θησέας και ο Μινώταυρος» σε κείμενο της Κάρμεν Ρουγγέρη και σε σκηνοθεσία της ίδιας και της Χριστίνας Κουλουμπή.

Πρόκειται για ένα έργο που παρουσιάστηκε όλο το χειμώνα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σημείωσε μεγάλη επιτυχία και αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους.
Η υπόθεση
Ο διάδοχος του θρόνου των Αθηνών, Θησέας, αφού έμαθε από την μητέρα του, Αίθρα, για την καταγωγή του, παίρνει κάτω από ένα μεγάλο βράχο, τα πέδιλα και το σπαθί που του είχε αφήσει ο πατέρας του, Αιγέας, βασιλιάς των Αθηνών και ξεκινάει από την Τροιζήνα να πάει στην Αθήνα να τον συναντήσει. Δεν άκουσε όμως τη συμβουλή της μητέρας του να ταξιδέψει με καράβι, προτίμησε να πάει από την ξηρά. Ήθελε να ακολουθήσει ένα πιο δύσκολο και δύσβατο μονοπάτι, ώστε να καθαρίσει τον δρόμο από τους εγκληματίες και τους ληστές που λυμαίνονταν την περιοχή, έχοντας ως πρότυπο, τον Ηρακλή και τους άθλους του.
Οι συντελεστές
Κείμενο: Κάρμεν Ρουγγέρη. Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη – Χριστίνα Κουλουμπή. Σκηνικά - κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή. Κίνηση – χορογραφίες - φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας. Μουσική επεξεργασία - Videoart: Αντώνης Δελαπόρτας. Στίχοι: Ανδρέας Κουλουμπής. Προσαρμογή – διδασκαλία τραγουδιού: Αγάπη Διαγγελάκη. Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Γεωργάκη. Βοηθός ενδυματολόγου: Έρρικα Αλαμάνου. Παίζουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί: Κατερίνα Γεωργάκη, Ιουστίνα Μάτσιασεκ, Άρης Δελαγραμμάτικας, Χριστίνα Κουλουμπή, Μανώλης Κλωνάρης, Γιώργος Μπανταδάκης, Στέλιος Νίνης, Σωτήρης Σουριανός και Βασίλης Τσιγκριστάρης.