«Επί ποδός» όλοι στο Δήμο Ζίτσας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών

on .

 ZITSA 16 7 2020

• Με στόχο την πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση των πυρκαγιών στη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου συζητήθηκαν πρακτικά ζητήματα κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζίτσας.
Οι συμμετέχοντες, μέλη του Συντονιστικού εξέτασαν από κοινού τον καλύτερο δυνατό συντονισμό δράσης και την αρτιότερη συνεργασία μεταξύ τους, προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, που είναι η εκδήλωση όσο το δυνατό λιγότερων πυρκαγιών. Διαπιστώθηκε υψηλός βαθμός συνεργασίας καθώς και η μέγιστη δυνατή ετοιμότητα έτσι ώστε οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς.
Ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος ώστε να είναι προετοιμασμένος και να συνδράμει στο έργο των πυροσβεστών.
«Τα μηχανήματα του Δήμου είναι σε ετοιμότητα και με την επικείμενη προμήθεια από την Περιφέρεια βυτιοφόρου οχήματος, δέκα τόνων, θα ενισχυθούμε σημαντικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τη συνδρομή και ελικοπτέρου, που βρίσκεται μόνιμα σταθμευμένο στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, στη «μάχη» κατά των πυρκαγιών ανακοίνωσε παίρνοντας το λόγο ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Μαυρογιώργος. Όπως είπε «θα το εκμεταλλευτούμε στο έπακρο και θα προγραμματίσουμε και μία δοκιμή με ρίψεις νερού».
Ο Δ/της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ιωαννίνων, Πύραρχος Βασίλειος Οικονόμου εξήγησε ότι το ελικόπτερο «θα επεμβαίνει άμεσα στην εκδήλωση μιας πυρκαγιάς ειδικά σε δύσβατες περιοχές και τα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται εν τη γενέσει τους».
Την πολύ καλή συνεργασία που έχουν με το Δήμο εξήρε από την πλευρά του ο Διοικητής του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ιωαννίνων Αντιπύραρχος Φώτης Δεληγιάννης, ενώ τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας των υπηρεσιών και φορέων που εκπροσωπούν, τόνισαν επίσης ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ζίτσας Νίκος Κοκκίνης, ο Διοικητής 8ου Λ.Α.Π. Ταγματάρχης Ιωάννης Μέγας, ο Δασοπόνος του Δασαρχείου Ιωαννίνων Βασίλειος Σταύρου και η Υπαρχηγός του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών του Ερυθρού Σταυρού Όλγα Κόκα.
Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζίτσας Αλκιβιάδης Βότσικας ευχαρίστησε από την πλευρά του όλους τους εμπλεκόμενους για τη μέχρι τώρα συνεργασία και διαβεβαίωσε «πως ο Δήμος με τα μηχανήματα και το προσωπικό που διαθέτει είναι σε πλήρη ετοιμότητα».
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης η Δημ. Σύμβουλος, Αναπληρώτρια πολιτικής προστασίας Γιαννούλα Γεωργούλη και στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου.