«Ο Τρελαντώνης»

on .

trelantonis

• «Ο Τρελαντώνης» που παρουσιάζει σε καλοκαιρινή περιοδεία η Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης έρχεται σήμερα, Παρασκευή, στο υπαίθριο Θέατρο της Ε.Η.Μ. (ώρα έναρξης 21.00).

Το έργο της Πηνελόπης Δέλτα ανεβαίνει σε θεατρική διασκευή της Αλεξάνδρας Γιαννοπούλου και σκηνοθεσία της Ανδρονίκης Μαλακόζη και, σε μια δύσκολη εποχή, έρχεται να διασκεδάσει, να θυμίσει αλλά και να διδάξει μέσα από τις καλοκαιρινές διακοπές μιας παρέας παιδιών.
Με μουσική, τραγούδια και χορό, ο Τρελαντώνης, που δεν είναι άλλος από τον γνωστό Αντώνη Μπενάκη, παρέα με τις αδερφές του Αλεξάνδρα και Πουλουδιά -χαϊδευτικό της Πηνελόπης Δέλτα- και τον μικρό αδερφό του Αλέξανδρο, αναστατώνει την όμορφη γειτονιά της Καστέλας όπου τα περίτεχνα σπίτια του αρχιτέκτονα Τσίλερ ενώνουν τη μεγαλοπρέπεια τους με την ταπεινή ομορφιά του γιασεμιού και της γαζίας. Σε μια άλλη εποχή, με άλλες συνήθειες μα με την ίδια πάντα ζωντάνια στο παιχνίδι των παιδιών.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Δήμητρα Θεοδουλίδου, Γιώργος Κωνσταντίνου, Αναστασία Μαυροπούλου, Χρήστος Μυλωνάς, Βλάσσης Παπακωνσταντίνου, Μαρία Προδρόμου και Σωτηρία Σακαλάκη.
• Προπώληση εισιτηρίων με τιμή 8 ευρώ στο κιόσκι tickets ioannina. Στο ταμείο τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ.

«Καλιφόρνια Ντρίμιν»

• Ένα νέο «ταξίδι» ανά την Ελλάδα, με στόχο να παρουσιάσει στο κοινό μια εξαιρετική κωμωδία ξεκινά το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων.
Ο λόγος για το βραβευμένο έργο του Βασίλη Κατσικονούρη «Καλιφόρνια Ντρίμιν», σε σκηνοθεσία των Λευτέρη Πλασκοβίτη και Χρήστο Χρήστου, μια παράσταση που θα περιοδεύσει σε χωριά και πόλεις της Ηπείρου και της Ελλάδας, πάντα με την τήρηση όλων των μέτρων υγιεινής για το κοινό και τους συντελεστές της.
Η πρεμιέρα του έργου θα γίνει στα Γιάννενα, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, την Τρίτη 21 Ιουλίου (ώρα έναρξης 9.30 μ.μ.).

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Λευτέρης Πλασκοβίτης - Χρήστος Χρήστου / Σκηνικά: Αντώνης Χαλκιάς / Κοστούμια: Ειρήνη Γεωργακίλα / Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Κεβρεκίδου / Δ/νση - Οργάνωση παραγωγής: Λευτέρης Πλασκοβίτης. Παίζουν (αλφαβητικά): Παπαδημητρίου Μιχάλης (Άρης) / Σταματοπούλου Δανάη (Κική) / Τζελέπη Αναστασία (Γιούλη) / Χρήστου Χρήστος (Ντίνος).
***
• Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (κανονικό), 7 ευρώ (μαθητές, φοιτητές, στρατευμένοι, πολύτεκνοι και άτομα άνω των 65 ετών), 3 ευρώ (Κάτοχοι κάρτας ανεργίας και ΑμεΑ). Προπώληση εισιτηρίων: Ticketsioannina, Βιβλιοπωλείο «Αναγνώστης», Viva.gr

«Αντιγόνη» του Σοφοκλή

• Η Εταιρεία Τέχνης «Αrs Aeterna» και η 5η ΕποχήΤέχνης συνεργάζονται φέτος το καλοκαίρι στην Αντιγόνη του Σοφοκλή, ένα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας.
Η παράσταση, που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2015, γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία, παρουσιάζεται σε νέα επεξεργασία από τον σκηνοθέτη Θέμη Μουμουλίδη, με την Ιωάννα Παππά στο ρόλο της Αντιγόνης, τον Γιώργο Χρυσοστόμου στο ρόλο του Κρέοντα και μια ομάδα σημαντικών νέων ηθοποιών: Λουκία Μιχαλοπούλου, Μάνος Καρατζογιάννης, Χριστίνα Χειλά Φαμελη, Δημήτρης Σαμόλης.
Μετάφραση: Παναγιώτα Πανταζή, κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκορού, μουσική: Σταύρος Γασπαράτος, φωτογραφίες: Νίκος Πανταζάρας.
Η παράσταση θ’ ανέβει στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ την Τετάρτη, 22 Ιουλίου και ώρα 9.30 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 17 ευρώ. Φοιτητικό - Μαθητικό - Άνω των 65 ετών - Ανέργων: 14 ευρώ.
Προπώληση: • TICKETS IOANNINA (μπροστά από Νομαρχία) • K. Κάτσαρη 11, Ιωάννινα Τηλ. 6947-529992 • ROCK SHOP (Οπλαρχηγού Πουτέτση 1Α, Τηλ. 26510-38276) • ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ (Πυρσινέλα 11, Τηλ. 26510-34911)

«Ο Ροβινσώνας και ο Κρούσος»

• Η παιδική σκηνή του Φώτη Σπύρου παρουσιάζει, το έργο των Νίνο ντ’ Ίντρόνα και Τζάκομο Ραβέκιο, «Ο Ροβινσώνας και ο Κρούσος», σε διασκευή Ξένιας Καλογεροπούλου και σκηνοθεσία Ηλία Μπαγεώργου.
Στα Γιάννενα η παράσταση θ’ ανέβει την Πέμπτη, 23 Ιουλίου και ώρα 9 μ.μ. στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ
Πρωταγωνιστούν: Φώτης Σπύρος, Νίκος Χρηστίδης.
Το έργο: Δυο ξένοι ναυαγούν πάνω σε μια στέγη… στη μέση του πουθενά! Καθώς η στάθμη του νερού γύρω τους όλο και ανεβαίνει αναγκάζονται να ξεπεράσουν τις διαφορές τους και μέσα από έντονες συγκρούσεις να συνεργαστούν. Ο ένας μιλάει ελληνικά κι ο άλλος μία ξένη, ακαταλαβίστικη διάλεκτο! Όμως, στον μαγικό χώρο του θεάτρου, όπου όλα είναι εφικτά, οι δυο τους καταφέρνουν, όχι μόνο να συνεννοηθούν αλλά να γίνουν και… φίλοι!
Πληροφορίες – προπώληση: viva.gr
Τιμές εισιτηρίων: 9, 8, 7, 6 ευρώ