Διακρατική συνάντηση κατάρτισης του προγράμματος Erasmus+ στην Πρέβεζα

on .

erasmus

• Την υλοποίηση της δεύτερης διακρατικής συνάντησης κατάρτισης στο πλαίσιο του έργου «LEARN – FIND – TELL – ACT» Erasmus+, ΚΑ2 -Συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή ορθών πρακτικών ανακοίνωσε η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ARTIFACTORY.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Πρέβεζα από 19-25 Ιουλίου και καλούνται οι νέοι ενδιαφερόμενοι αλλά και οι εκπαιδευτές τόσο στην τυπική, όσο και στην άτυπη εκπαίδευση και τον πολιτισμό να δηλώσουν συμμετοχή. Νέοι και νέες, με τους συνοδούς και εκπαιδευτές από τις οργανώσεις των πέντε εταίρων του προγράμματος θα εκπαιδευτούν για πέντε ημέρες στην ψηφιακή δημοσιογραφία, στις ψηφιακές πλατφόρμες και τα social media.
Στόχος του έργου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι να συμμετέχουν ενεργά στην ιδιότητά τους ως πολίτες, καθιστώντας τους θετικούς φορείς υπέρ της κοινωνικής ένταξης των μεταναστών. Στο πλαίσιο του έργου θα οργανωθεί μια δραστηριότητα FlashMob, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη μετανάστευση και την προσφυγική κρίση, λαμβάνοντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα προφύλαξης της υγείας όλων των συμμετεχόντων. Όλες οι δραστηριότητες θα λάβουν χώρα σε υπαίθριους χώρους ενώ μια μέρα του προγράμματος αφιερώνεται στην περιήγηση στην αρχαία Νικόπολη και το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης.
Επικεφαλής εταίρος του προγράμματος είναι η οργάνωση Youth 4 Future από την Μεγ. Βρετανία και εταίροι η Tu F1rst Onlus από την Ιταλία (με δρα το Lanciano κοντά στη Ρώμη), η Asociacija Europos Jaunimas από την Λιθουανία, η Asociatia Tinerilor cu Initiativa Civica από την Ρουμανία και η Artifactory από την Ελλάδα.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., και την συντονίστρια του προγράμματος Φωτεινή Παπαχατζή. Περισσότερες πληροφορίες για την Artifactory στο www.artifactory.eu.
(Η φωτό είναι από την πρώτη συνάντηση κατάρτισης που έγινε τον Φεβρουάριο στην Τουρκία)

Web Baner Antigoni