Σύσκεψη στο Υπ. Πολιτισμού  για ζητήματα της Άρτας

on .

mendoni

• Σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννη στο Υπουργείο Πολιτισμού, παρουσία της Υπουργού, κας Λίνας Μενδώνη.
Στόχος της συνάντησης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ήταν να τεθούν επί τάπητος, ζητήματα που άπτονται της δικαιοδοσίας του Υπουργείου στην Άρτα, και για τα οποία ο Δήμαρχος ζήτησε να δοθούν λύσεις άμεσα, αλλά και να εισακουστούν τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας.
Ο Δήμαρχος ζήτησε να παραμείνει το θεατράκι στο Κάστρο ανοιχτό και να μην μετακινηθεί η κερκίδα, ενώ μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στα εξής:
- Στην έγκριση της μελέτης του Μόνιμου Στεγασμένου Εκθεσιακού Κέντρου Άρτας από το ΚΑΣ, αλλά και στην εξαγορά και αξιοποίηση του Διατηρητέου Κτηρίου Αρχοντικό Παπακώστα στο κέντρο της πόλης της Άρτας.
- Στην ανάδειξη και αξιοποίηση των βυζαντινών μνημείων και των αρχαιολογικών χωρών του Δήμου Αρταίων, καθώς και σε εκκρεμότητες του Υπουργείου Πολιτισμού έναντι της πόλης και στις οποίες η συμβολή του είναι απαραίτητη (φωτισμός μνημείων, εκπόνηση Πλήρους Μελέτης Αποκατάστασης του Βυζαντινού Μνημείου Ι.Ν. Παρηγορήτισσας Άρτας, έναρξη λειτουργίας Δυτικής Νεκρόπολη Άρτας).
Ιδιαίτερη μνεία έγινε, όπως ήταν φυσικό, στην Αξιοποίηση του Ξενία του Δήμου Αρταίων στο Κάστρο της Άρτας και τη συμβολή του Υπουργείου, ώστε άμεσα το θέμα να εγκριθεί από το ΚΑΣ, να ολοκληρωθούν οι μελέτες και να υλοποιηθεί το έργο μέσα στα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί.

Αναβαθμίζονται οι αθλητικές  εγκαταστάσεις του Δήμου Ζηρού

• Στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό Αθλητικών εγκαταστάσεων προχωράει ο Δήμος Ζηρού. Κατά την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, εγκρίθηκε η υποβολή πρότασης χρηματοδότησης από το Ταμείο Αλληλεγγύης του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για ένταξη του έργου «Βελτίωση αθλητικών υποδομών και χώρων αναψυχής Φιλιππιάδας» προϋπολογισμού 200.000 ευρώ (σ.σ. δεν ψηφίστηκε από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτριο Γιολδάση).
Η πρόταση αφορά τα εξής έργα:
α. Προμήθεια και τοποθέτηση υπαίθριων οργάνων σε δύο σημεία στη Φιλιππιάδα.
β. Αναβάθμιση των παιδικών χαρών στο Δημαρχείο Φιλιππιάδας και το Ελευθεροχώρι.
γ. Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού αποδυτηρίων στο γήπεδο “Μπουσούλιζα”.
Στην ανακοίνωση του Δήμου υπενθυμίζεται ότι έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται στο στάδιο ανάθεσης ή υλοποίησης τα εξής έργα:
α. Βελτίωσης των υποδομών στα γήπεδα ποδοσφαίρου “Μπουσούλιζα” Φιλιππιάδας και Νέας Κερασούντας (σ.σ. έχει δημοπρατηθεί και η σύμβαση ανάθεσης θα υπογραφεί τις επόμενες ημέρες, με συνολικό προϋπολογισμό 460.000 ευρώ).
β. Κατασκευής στεγάστρου στο στάδιο 'Κατερίνα Θάνου” στο Θεσπρωτικό, το οποίο βρίσκεται σε στάδιο υλοποίησης.
γ. Αποπεράτωσης στο κλειστό γυμναστήριο του ΕΠΑΛ Φιλιππιάδας (σ.σ. ο στόχος είναι να παραδοθεί μέχρι το τέλος του έτους).
δ. Βελτίωσης των εγκαταστάσεων τένις στη Φιλιππιάδα (σ.σ. απομένει η τοποθέτηση υπαίθριων οργάνων).
ε. Συντήρησης εγκαταστάσεων στον Αθλότοπο Θεσπρωτικού ύψους 40.000 ευρώ, ενώ προχωρά και η προμήθεια και τοποθέτηση οργάνων γυμναστικής. (σ.σ. Το έργο είναι υπό δημοπράτηση)
στ. Ολοκληρώθηκαν τα έργα αναμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου του Δημοτικού γηπέδου Φιλιππιάδας καθώς και την κατασκευή αποδυτηρίων.
Έκκληση για εκταφές στο Κοιμητήριο Ηγουμενίτσας

• Έκκληση στους συγγενείς των νεκρών του Κοιμητηρίου Ηγουμενίτσας, για τους οποίους η επταετής ταφή ή και η τυχόν νόμιμη επιπλέον παραμονή τους σε αυτό έληξε να προβούν στην εκταφή των οστών απευθύνει ο Δήμος Ηγουμενίτσας. Όπως προειδοποιεί με ανακοίνωσή του, σε αντίθετη περίπτωση, θα προβεί ο ίδιος, στην αναγκαστική εκταφή των νεκρών των οποίων τα οστά θα τοποθετηθούν σε χωνευτήριο. Πληροφορίες στο Γραφείο Κοιμητηρίων, τηλ. 2665 360000.