«Σώζονται» τα διαθέσιμα και ένα διατηρητέο του ιστορικού κέντρου

on .

ANEKSARTHSIAS

• Η αγορά διατηρητέου ακινήτου, εξυπηρετεί το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ηπείρου, αλλά και την πόλη των Ιωαννίνων καθώς δίνεται η δυνατότητα να διασωθεί ένα από τα παραδοσιακά της κτίρια.
Αυτή είναι συμπερασματικά η θέση του Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη, σχετικά με την απόφαση που έλαβε το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ηπείρου- στο οποίο είναι Πρόεδρος- για την αγορά ακινήτου στο ιστορικό κέντρο.
Ο κ. Καχριμάνης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου με αφορμή και δηλώσεις του περιφερειακού συμβούλου Σπ. Ριζόπουλου, ξεκαθάρισε ότι το Περιφερειακό Ταμείο εκ της Νομοθεσίας, δεν μπορεί να λειτουργήσει ως τράπεζα. Όσον αφορά το σκεπτικό, βάσει του οποίου κατέληξε το Δ.Σ. ομόφωνα στην απόφαση αγοράς ακινήτου, ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι υπήρχε ο κίνδυνος τα ταμειακά διαθέσιμα που υπήρχαν στο Περιφερειακό Ταμείο, εάν δεν είναι δεσμευμένα για κάποιο συγκεκριμένο σκοπό να περιέλθουν στο Δημόσιο.
Η ιδέα για αγορά διατηρητέου δόθηκε- πρόσθεσε- από διακεκριμένο αρχιτέκτονα – Καθηγητή, με σκοπό να διασωθεί ένα από τα λιγοστά που διασώζονται ακόμη στο ιστορικό κέντρο της πόλης.
Ο Περιφερειάρχης έλυσε και την απορία, γιατί τώρα υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα: Τις προηγούμενες χρονιές, όπως εξήγησε, το Περιφερειακό Ταμείο εξοφλούσε το δάνειο που είχε ληφθεί επί θητείας του Δ. Πανοζάχου στην κρατική Περιφέρεια για την ανακατασκευή τμήματος, του πρώην Πανεπιστημίου στην οδό Δομπόλη, στο οποίο έχουν εγκατασταθεί οι Οικονομικές εφορίες.
Ο κ. Καχριμάνης ήταν συγκρατημένα αισιόδοξος για το αν τελικά υπάρξει προσφορά, καθώς μπορεί να έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ορισμένους, όμως το μεγάλο πρόβλημα έχει να κάνει με την πολυιδιοκτησία που έχουν τα παλαιά ακίνητα.