«Τρέχει» ο Δήμος Κόνιτσας για την δημιουργία του Πολεμικού Μουσείο

on .

konitsa

• Αντιπροσωπεία του Δήμου Κόνιτσας με τον Πρόεδρο της Επιτροπής του υπό ίδρυση Πολεμικού Ιστορικού Μουσείου Κόνιτσας Αντιδήμαρχο κ. Αριστείδη Λαζογιάννη και το μέλος αυτής κ. Γ. Καλλιντέρη μετέβη πρόσφατα στην Αθήνα για θέματα που αφορούν στο Μουσείο.
Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε αρχικά με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή και κατόπιν με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα παρουσία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου Λευτέρη.
Στις συναντήσεις το κλίμα ήταν θετικό ως προς την δημιουργία του Μουσείου και ελήφθησαν διαβεβαιώσεις για κάθε δυνατή βοήθεια για την πραγματοποίησή του. Η αντιπροσωπεία του Δήμου παρουσίασε την θεματολογία του Μουσείου τονίζοντας την αναπτυξιακή δυναμική που θα δώσει στο Δήμο η υλοποίησή του.
Ακολούθησε συνάντηση στο ΕΜΠ με τους Μουσειολόγους, την Αρχιτέκτονα κυρία Δώρα Χατζή και τον Μουσειολόγο κύριο Μιχάλη Ξενικάκη – Ανανιάδη, οι οποίοι παρουσίασαν την πρόοδο της Μελέτης που εκπονούν για το Μουσείο.
Μετά την υπογραφή της σύμβασης με τους Μουσειολόγους ο Δήμος Κόνιτσας ευελπιστεί ότι θα επιταχυνθεί η διαδικασία υλοποίησης του παραπάνω έργου και για το λόγο αυτό θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις τόσο με φορείς του ΓΕΣ όσο και σε επίπεδο άλλων Υπουργείων.