Ο Δήμος Ιωαννιτών φυσικά και αξιοποιεί το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό...

on .

KAMPEREIO THEATRO

• Στους ντόπιους καλλιτέχνες που το τελευταίο διάστημα εκφράζουν τις διαφωνίες τους με την πολιτική που ακολουθεί στον τομέα του πολιτισμού απαντάει ο Δήμος Ιωαννιτών, τονίζοντας πως συμμερίζεται απόλυτα την αγωνία τους για το μέλλον όμως δεν συμμερίζεται απόψεις περί αποκλεισμού του ντόπιου καλλιτεχνικού δυναμικού.
Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του, σέβεται τον κόσμο του πολιτισμού, τους δημιουργούς, τους καλλιτέχνες και δίνει βήμα τόσο μέσα από το Πνευματικό Κέντρο όσο και από το ΔΗΠΕΘΙ το οποίο θα προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή.
Η Συμφωνική Ορχήστρα, τα μουσικά σύνολα του Ωδείου, η Φιλαρμονική, η Λαϊκή Ορχήστρα, τα ροκ συγκροτήματα που θα πλαισιώσουν το Ioannina Rock City, θεατρικές ομάδες που θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους, το κουκλοθέατρο, αποτελούνται από ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό, γεγονός που, σύμφωνα με τον Δήμο, εσκεμμένα αποκρύπτεται από τους διαμαρτυρόμενους.
Καταλήγοντας, ο Δήμος τονίζει πως δεν επιθυμεί να αντιδικήσει με κανέναν καλλιτέχνη που δραστηριοποιείται στην περιοχή υπογραμμίζοντας με έμφαση τα εξής: «Δεν χωρούν στον πολιτισμό διαχωριστικές γραμμές. Το επιχειρούν όσοι τα προηγούμενα χρόνια είχαν δεκάδες συμμετοχές στα πολιτιστικά δρώμενα αδιαφορώντας τότε για το υπόλοιπο ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό. Ο Δήμος θα συνεχίσει να τιμά τους καλλιτέχνες που προσφέρουν στην περιοχή. Θα συνεχίσει όμως να παρουσιάζει δρώμενα και από άλλες περιοχές καθώς ο πολιτισμός δεν έχει σύνορα και δεν χωρά «ημέτερους» και «υμέτερους».