Πάνω από 200 θερινές εκδηλώσεις φέτος σε αρχαιολογικούς χώρους

on .

MENDONH LINA

• Την άποψη ότι η κυβέρνηση δεν ξέχασε τους ανθρώπους τους πολιτισμού, σε ότι αφορά τα μέτρα στήριξης για όσους επλήγησαν από τον κοροναϊό, εξέφρασε η Λίνα Μενδώνη. Μιλώντας σε εκπομπή του MEGA, η υπουργός Πολιτισμού, ξεκαθάρισε πώς η πολιτεία δεν αμέλησε τους καλλιτέχνες, οι οποίοι είχαν συμπεριληφθεί και στα πρώτα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν τον Μάρτιο.
«Στα πρώτα οριζόντια μέτρα για τους επαγγελματικούς κλάδους, τον Μάρτιο, συμπεριελήφθησαν 45.000 αυτοαπασχολούμενοι και επιχειρήσεις του πολιτισμού. Πήραν το επίδομα των 800 ευρώ εδώ και μέρες, και έχουν αντιμετωπιστεί με τον ίδιο τρόπο, σε όλα τα υποστηρικτικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση» σημείωσε σχετικά. Τόνισε μάλιστα, πώς λίγες μέρες αργότερα, στις 2 Απριλίου, το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε ένα πακέτο αναπτυξιακών μέτρων ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ για τον πολιτισμό.
«Δεν θέλουμε απολιτιστικό και άφωνο καλοκαίρι» επισήμανε η υπουργός, κάνοντας λόγο πώς θα υπάρχουν ζωντανά πολιτιστικά δρώμενα το φετινό καλοκαίρι σε Εθνικό Θέατρο, Λυρική Σκηνή και σε άλλους χώρους.
«Θα γίνουν περισσότερες από 200 εκδηλώσεις από τις 15 Ιουλίου μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, εντός αρχαιολογικών χώρων, τις οποίες θα συντονίζει το υπουργείο Πολιτισμού. Θέλω να πιστεύω ότι θα δούμε και παραγωγές ιδιωτών», ανέφερε σχετικά.