Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει η παράκαμψη της Νικόπολης!

on .

NIKOPOLH

• Είσοδο αντάξια της ιστορίας και της μελλοντικής της προοπτικής θα αποκτήσει η πόλη της Πρέβεζας μέσα στην επόμενη τριετία, καθώς τότε αναμένεται να ολοκληρωθεί, εκτός απροόπτου, η παράκαμψη του αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης. Πρόκειται για σημαντικό έργο που αποτελεί αίτημα δεκαετιών για τους κατοίκους και φορείς της Πρέβεζας. 
Με την υλοποίησή του, εξάλλου, ο αρχαιολογικός χώρος της Νικόπολης, από τους πιο σημαντικούς της Ηπείρου, θα ενοποιηθεί οριστικά δίνοντας νέα πολιτιστική και τουριστική διάσταση στην περιοχή. 
Τη σχετική απόφαση υπέγραψε χθες ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης. Η πράξη με τίτλο «Παράκαμψη Νικόπολης - Συγκοινωνιακά έργα ανάδειξης Αρχαιολογικού χώρου Νικόπολης» εντάχθηκε στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» με συνολικό προϋπολογισμό 17.592.815 ευρώ. 
Ικανοποίηση Καχριμάνη
Ιδιαίτερα χαρούμενος δήλωσε ο Αλέκος Καχριμάνης που ένα έργο με πολύ δύσκολες διαδικασίες, οι οποίες προέκυψαν και από το γεγονός ότι απαιτούνταν συντονισμός πολλών υπηρεσιών σε στάδια γνωμοδότησης και έκδοσης αποφάσεων, εισέρχεται πλέον στη φάση της υλοποίησης. 
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, «οι κάτοικοι της Πρέβεζας, αλλά και οι χιλιάδες επισκέπτες της, θα μπορούν σε πολύ λίγο χρόνο να χαρούν, αλλά και να εξυπηρετούνται από μία σύγχρονη είσοδο την οποία δικαιούται η πόλη. Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας αρχίζουν τη διαδικασία για το διαγωνισμό, ώστε να μη χαθεί ούτε μια ημέρα για την κατασκευή του έργου. Παράλληλα ανοίγει και ο «δρόμος» για την ένταξη της Αρχ. Νικόπολης στα μνημεία της UNESCO».
Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε και όσους εργάστηκαν για το έργο, τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας, την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης, αλλά και τις Αρχαιολογικές υπηρεσίες που συνέβαλαν για την διεκπεραίωση των σύνθετων και πολύπλοκων, όπως τις χαρακτήρισε, διαδικασιών. «Με τη σημερινή απόφαση ένταξης, αποδείχτηκε πως η Περιφέρεια Ηπείρου, μπορεί να ξεπερνά  δυσκολίες και να ωριμάζουν έργα μεγάλης σημασίας και αξίας και το ίδιο μπορεί να γίνει και με έργα που έχουμε ζητήσει να αναλάβουμε από το Υπ. Υποδομών», κατέληξε.
Ο Αντ/ρχης Πρέβεζας
Την ικανοποίηση και τη χαρά του εξέφρασε από την πλευρά του και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου. Όπως δήλωσε, «η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή για τους κατοίκους της Πρέβεζας και όλους όσοι πιστέψαμε και εργαστήκαμε για το μεγάλο αυτό έργο. Μια διαδρομή, αρκετών χρόνων, στη διάρκεια της οποίας αρκετοί είχαν αρχίσει να αμφιβάλλουν για την επιτυχή κατάληξη,  έφτασε σε αίσιο τέλος. 
Η παράκαμψη της Αρχαίας Νικόπολης, που για δεκαετίες αποτελούσε ένα όνειρο για την περιοχή σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι πραγματικότητα. Μαζί με την αισθητική αναβάθμιση της πόλης, την βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών, θα μας δοθεί πλέον η δυνατότητα για να διεκδικήσουμε με καλύτερους όρους την ένταξη της Αρχαίας Νικόπολης στα μνημεία της UNESCO, που θα προσδώσει άλλη δυναμική στον πολιτισμό και στον τουρισμό της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας». 
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ