Παρουσιάζεται στην Αθήνα «ο δημοσιογραφικός λόγος»

on .

TSITSANOYDH O DHMOSIOGRAFIKOS LOGOS

• Παρουσιάζεται την Τετάρτη, 18 Μαρτίου και ώρα 7 μ.μ. στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) το νέο βιβλίο της αναπλ. Καθηγήτριας Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Νικολέττας Τσιτσανούδη – Μαλλίδη με τίτλο «Ο δημοσιογραφικός λόγος. Από τη μεταπολίτευση έως τα μνημόνια». 
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι κ.κ. Νicolas Prevelakis, Assistant Director of Curricular Development at the Center for Hellenic Studies and Lecturer on Social Studies, Committee on Degrees in Social Studies, Harvard University,  Ιωάννης Σέργιος Μανδαλίδης, Διευθυντής CNN Greece, Σταματία Κουτσουλέλου - Μίχου, Αν. Καθηγήτρια Γλωσσολογίας ΕΚΠΑ, Τάσος Παππάς, δημοσιογράφος Εφημερίδας των Συντακτών, συγγραφέας, Οδυσσέας Ιωάννου, στιχουργός, συγγραφέας. Την εκδήλωση θα συντονίσει η κ. Αλεξία Κουλούρη, δημοσιογράφος της Τηλεόρασης της Βουλής.
Το βιβλίο συζητά τις μεταβολές στη μορφή και τους συμβολισμούς της γλώσσας των ΜΜΕ που συνδέθηκαν με τη λαϊκοποίησή της, από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Καταγράφει τις βλέψεις που τις συνόδευσαν, συμμετέχοντας σε έναν  κοινωνικό διάλογο, με σκεπτικισμό για την ευχέρεια της γλώσσας όχι απλά ως προς την περιγραφή των επικοινωνιακών συμβάντων, αλλά ως προς την δυναμική της αναγωγή σε μία κοινωνική πρακτική.