Συνεργασία Δήμου – ΟΚΠΑΠΑ για ανάπτυξη νέων δράσεων

on .

OKPAPA 28 2 2020

• Συνεργασία εφ’ όλης της ύλης είχαν χθες ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βασίλης Ζωγράφος με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρη Πάνου και Γιάννη Τσίμαρη.
Ο ΟΚΠΑΠΑ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα νομικά πρόσωπα του Δήμου με 255 εργαζόμενους και 45 δομές σε πλήρη λειτουργία. Αιχμή του δόρατος είναι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί αλλά και τα ΚΑΠΗ που παρέχουν σημαντικές υπηρεσίες σε χιλιάδες οικογένειες.
Για την Δημοτική Αρχή και την Διοίκηση του Οργανισμού, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, προτεραιότητα είναι η ανάπτυξη των δομών, η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και η έναρξη νέων δράσεων.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρης Πάνου «χρειάζεται συνεχή συνεργασία με το Δήμο για να καθοριστούν τα επόμενα βήματα και να δρομολογηθούν λύσεις σε προβλήματα που καταγράφονται».
Σε τρεις άξονες 
Η χθεσινή συνεργασία επικεντρώθηκε σε τρεις βασικούς άξονες:
-Στην χρηματοδότηση του ΟΚΠΑΠΑ και την ενίσχυση των παιδικών σταθμών με προσωπικό.
- Στην συνεργασία του ΟΚΠΑΠΑ με τις Τεχνικές Υπηρεσίες και το εργοτάξιο του Δήμου καθώς δεν διαθέτει τεχνικό και εργατοτεχνικό προσωπικό.
-Στον σχεδιασμό για την επόμενη μέρα.
Ο σχεδιασμός αυτός, όπως έκανε γνωστό ο κ. Πάνου περιλαμβάνει την ίδρυση και λειτουργία νέων τμημάτων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ώστε να καλύπτεται το σύνολο των αναγκών, την ίδρυση ενός δεύτερου ΚΗΦΗ και δεύτερου σταθμού άνοιας, λειτουργία ενός ακόμη κέντρου ημερήσιας φροντίδας για άτομα με Αλτσχάιμερ και την λειτουργία κέντρου διακοπής καπνίσματος. 
Ο Δήμαρχος στις δηλώσεις του υπογράμμισε ότι ο ΟΚΠΑΠΑ σηκώνει το μεγάλο βάρος της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου έχοντας διανύσει μία μεγάλη διαδρομή τα τελευταία δέκα χρόνια με σημαντικό έργο σε δύσκολες οικονομικά εποχές.
«Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει την αμέριστη στήριξη της Δημοτικής Αρχής για να προχωρήσει σε σημαντικές πρωτοβουλίες με σκοπό την βελτίωση των υπηρεσιών και τον σχεδιασμό νέων δομών», υπογράμμισε ο Δήμαρχος.
Ταυτόχρονα προτεραιότητα είναι η αναβάθμιση των ΚΑΠΗ ώστε να μετατραπούν σε ζωντανά κύτταρα για τους ηλικιωμένους.