Η Άρτα αγκάλιασε θερμά τα Special Olympics Hellas!

on .

special olympics

• Στην Άρτα έφτασαν τα Special Olympics και τα αγκάλιασε με ενθουσιασμό και συγκίνηση. Στην εκδήλωση υποδοχής το περασμένο Σάββατο δήλωσαν το «παρών» περισσότεροι από 90 συμμετέχοντες αλλά και οι τοπικές αρχές. 
Στην Άρτα το Πρόγραμμα Special Olympics θα ξεκινήσει με το άθλημα του στίβου με απώτερο στόχο τη διοργάνωση αγώνων και τη  συμμετοχή αθλητών με νοητική αναπηρία από την Περιφέρεια Ηπείρου.  Το Τοπικό Πρόγραμμα εντάσσεται στο ευρύτερο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Special Olympics Hellas που έχει ως στόχο την ανάπτυξή τους σε 21 πόλεις της χώρας μας με Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απεύθυναν χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Κωνσταντίνος Πατήλας και ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλειος Ψαθάς, ο Δήμαρχος Άρτας Χρήστος Τσιρογιάννης και ο Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος. Εκ μέρους των Special Olympics Περιφέρειας Ηπείρου, πραγματοποιήθηκε χαιρετισμός και εισήγηση από τον Πρόεδρο των Special Olympics Hellas Πρέσβυ ε.τ. Διονύσιο Κοδέλλα.
Η Εθνική Διευθύντρια Special Olympics Hellas Άρτεμις Βασιλικοπούλου παρουσίασε τα αθλητικά και παράλληλα προγράμματα. Για τη φιλοσοφία αλλά και τη σημαντικότητα του Τοπικού Προγράμματος μίλησε ο Διευθυντής Αθλημάτων Special Olympics Hellas & Υπεύθυνος Αναπτυξιακού Προγράμματος Βασίλης Κασιμάτης ενώ το περιεχόμενο του Τοπικού Προγράμματος στην Άρτα παρουσίασε η Συντονίστρια Αναπτυξιακού Προγράμματος κυρία Φένια Καρκαλέτση.